Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol – o reteta foarte gustoasa si aromata pe care ar trebui sa o ai numaidecat pe masa de Craciun si Anul Nou din Categoria Aperitive si Salate de casa.
Salata Macelarului este o alegere excelenta pentru cei care doresc o optiune sanatoasa si delicioasa pe masa de Craciun si/sau Anul Nou, fireste, alaturi de salatele preferate ale familiei dvs.
Plina de proteine si vitamine din carnea de porc, respectiv legumele folosite, aceasta salata ofera un echilibru perfect intre gust si textura, iar mararul verde ofera o nota de prospetime atat de necesara pe timpul iernii, facand din aceasta reteta un adevarat deliciu culinar.
Dressingul cu mustar, usturoi si verdeata proaspata va aduce un element de savoare in plus, facand din aceasta reteta simpla un adevarat deliciu culinar si, cu siguranta, va deveni o traditie in familie de Craciun.
Salata Macelarului este usor de preparat si poate fi adaptata dupa preferintele fiecaruia, devenind astfel o alegere reusita pentru orice ocazie. Savureaza fiecare imbucatura si bucura-te de aceasta explozie de arome intr-un singur bol!
Retetele pot fi adaptate si personalizate dupa preferintele individuale sau a familiei tale, iar carnea de porc poate fi o alternativa delicioasa pentru a crea o salata cu adevarat savuroasa, ca tot se sacrifica porcii de Craciun.
- Poti sa-ti combini ingredientele si condimentele pentru a obtine gustul si textura dorite.
Amintiri…
Am aceasta reteta de foarte mult timp incat o invatasem si pe bunica sa o pregateasca de sarbatori, ca tare ne mai placea si abia asteptam sa o avem pe masa de Craciun si Revelion alaturi de alte salate traditionale ale familiei noastre.
Imi amintesc, la primul serviciu dupa absolvirea facultatii aveam tichete de masa si de fiecare data cand le luam mergeam si imi cumparam o caserola cu Salata Macelarului, ca nu prea aveam timp sa gatesc.
Cum poti sa faci cea mai buna Salata Macelarului?
Ingrediente:
Pentru salata:
- 1 kg carne-macra de porc fiarta;
- 6-7 oua fierte tari;
- 3 castraveti murati sau marinati de la borcan;
- 1 ceapa rosie mare, ca este mai dulce decat cea galbena, desi poate fi un pic mai iute;
- 1 foaie de dafin;
- 1 legatura mica de patrunjel sau marar verde;
Pentru dressing:
- 150 gr maioneza;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de susan;
- 1 lingura mustar picant sau dulce;
- 1 catel de usturoi, pisat, optional;
- cativa stropi de suc de lamaie sau otet din vin sau mere, optional;
- sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
- In primul rand de pune la fiert carnea cu un praf de sare, piper negru macinat si o foaie de dafin; separat, intr-o cratita mica se pun la fiert ouale. Cat fierbe carnea mai faceti ceva prin casa.
- Dupa ce carnea de porc este gata, se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert si tocmai apoi se scoate si se taie in bastonase lungi de 5-6 cm si 1.5 cm grosime, cum se poate observa, de altfel, in poza de mai sus.
- Ouale se curata de coaja, se taie in doua pe lung si apoi in fasii sau cubulete ca pentru Salata Olivier; castravetii murati se taie cubulete; ceapa rosie se taie in doua, apoi se feliaza in forma de semiluna.
- Intr-un borcan se adauga laolalta ingredientele pentru dressing si verdeata tocata, se infileteaza capacul etansi si se scutura pana obtinem o emulsie galbuie datorita mustarului.
- Intr-un bol mare, se combina carnea fiarta si taiata bastonase, ouale fierte, castravetii murati si ceapa rosie feliata iar deasupra se toarna dressing-ul pregatit.
6. Se acopera bolul cu un capac si se scutura pana se amesteca uniform, adica pana se acopera fiecare ingredient cu aromele delicioase ale acestuia.
Mod de servire:
Serveste Salata Macelarului intr-un bol mare si fiecare invitat isi va lua exact cat are nevoie. Poate fi preparata de fiecare data cand aveti pofta, deci poate fi o gustare rapida pentru pranz sau o salata consistenta pentru cina alaturi de o bucatica de carne sau peste, nu numai de sarbatori.
- Poti, de asemenea, sa adaugi o felie de paine proaspata sau crostini pentru a completa experienta gustativa.
Sfaturi:
- Alege intotdeauna o carne proaspata si cu gust bun asemanator cu cel al carnii de casa, fie de porc sau vita/manzat, pentru a aduce un gust intens si suculent salatei tale.
- Foloseste dressingul cu moderatie si gusta de fiecare data, ca, poate mai are nevoie de sare sau piper.
- Experimenteaza cu ingrediente: Nu ezita sa experimentezi cu ingrediente noi pentru a personaliza reteta dupa preferintele tale. Poti completa salata si cu alte ingrediente care crezi ca se vor potrivi si vor completa reteta.
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol -, dati-ne un Share/Like ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!