Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde reteta simpla

Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde

Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde reteta simpla
pui-vesuvio-cu-cartofi-si-mazare-verde.jpg

Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde, Chicken Vesuvio sau Pollo Vesuvio – o reteta italo-americana gatita pentru prima data de catre emigrantii italieni din orasul american Chicago – din Categoria Mancare italiana / Mancaruri cu carne.

Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde – o delicioasa explozie de arome italienesti -, care este foarte popular in Statele Unite, mai ales, in orasul Chicago, unde a si fost gatit pentru prima data.

Bine, se face si la noi un fel de mancare asemanator cu acest preparat, cred ca se face in intreaga lume, Mancare de cartofi cu mazare verde si carne de pasare sau porc gatita pe aragaz la ceaun, nu in cuptor.

Imi amintesc, mama ne gatea primavara – vara, cand aparea mazare verde de casa fina si dulce ca mierea, nu ce gasim acum in piete – mazare furagera fara niciun gust.

[adinserter block=”1″]

Descopera secretul unui preparat clasic italo-american intr-o reteta simpla si gustoasa

Pui Vesuvio sau Chicken Vesuvio este un fel de mancare care a cucerit inimile gurmanzilor din intreaga lume si care este servit in multe restaurante ale lumii.

Inspirat de gastronomia italo-americana, acest preparat simplu si gustos imbina în mod armonios aromele savuroase ale bucatariei italiene cu influente din Chicago si New York.

Puiul Vesuvio este renumit pentru textura si gustul sau bine echilibrat, iar combinația de ierburi aromatice, carnea prajita, usturoi si cartofi adaugă o nota proaspata usor picanta si gust desavarsit.

Cum sa faci cel mai bun Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde?

Ingrediente:

Pentru a pregati Pui Vesuvio pentru patru portii, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple si accesibile oricui, si anume:

  • 1 pui intreg sau 3-4 pulpe de pui cu os si piele, deoarece va da un gust mai bun preparatului;
  • 1 kg cartofi rosii noi, ca sunt mult mai gustosi gatiti la cuptor decat cei albi, taiati in jumatati sau sferturi, in functie de dimensiunea lor;
  • 500 gr mazare verde proaspata sau de la congelator;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • cimbru uscat dupa gust, cca o lingurita;
  • 1 lingurita oregano uscat, optional;
  • 1/2 cana de supa de pui sau de legume;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui
Reteta italo-americana Chicken Vesuvio
pui-vesuvio.jpg

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se spala si se transeaza puiul/pulpele in bucati potrivit de mari, apoi se prajesc in intr-o tigaie anti-aderenta sau cratita cu fundul gros.
  2. Care va putea fi data apoi la cuptor, cratita, pana se rumeneste frumos pe toate partile si capata o crusta delicioasa menita sa mentina sucurile in interiorul carnii si sa nu scape afara.
  3. Cat se rumeneste carnea de pui, se curata, spala si se taie in jumatati sau sferturi cartofii noi, pentru a-i avea la indemana si gata pregatiti; se curata si se feliaza cateii de usturoi.
  4. Cand carnea este deja rumena pe toate partile, se adauga usturoiul si mazarea verde; se amesteca bine si se lasa 1-2 min. sa fiarba inabusit sub capac, apoi se adaga cartofii noi si se mai lasa alte 1-2 min.
  5. Se adaga supa de pui, daca este cazul, deoarece atat carnea cat si legumele vor lasa zeama, se adauga foaia de dafin, oregano si cimbrul uscat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Se amesteca totul foarte bine, se acopera tigaia sau cratita cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru cca 30 min.
  7. Apoi, se scoate capacul sau folia de aluminiu si se mai lasa alte cca 20 min. sau pana se rumenesc si cartofi deasupra capatand o crusta delicioasa, fiindca carnea si asa era deja rumena.
  8. Se transfera Puiul Vesuvio pe un platou si se presara cu verdeata proaspata, cum ar fi: patrunjel sau marar verde, pentru un plus de aroma si prospetima verii.
  9. Se poate servi  acompaniat de o salata verde proaspata sau legume gatite la aburi sau la gratar pentru a contrabalansa si a completa cu desavarsire gustul si asa delicios si bogat al preparatului.

Pui Vesuvio cu cartofi si mazare erde – Cateva sfaturi cat priveste servirea

Pentru a accentua aromele puiului Vesuvio, va recomandam să îl serviți imediat după preparare, cat este inca fierbinte, deoarece este de-adevaratelea demential!

Iar decorarea platoului cu verdeata proaspata va adauga o nota de prospetime si il va face mai atragator din punct de vedere vizual si va face sa se secrete saliva si, nu in ultimul rand, va ajuta la cresterea apetitului.

Acest fel de mancare simplu si foarte gustos se potriveste de minune alaturi de un pahar de vin alb sau rosu demisec, pentru cine consuma alcool, desigur.

In plus, se poate adauga putin suc proaspat stors de lamaie peste preparat inainte de a-l savura, personal, nu adaug niciodata suc de lamaie, pentru a-i amplifica aroma si gustul.

Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde reteta
pui-vesuvio-reteta.jpg

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Pui Vesuvio cu cartofi si mazare verde -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre, cum ar fi:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...