Reteta Ciorba de loboda cu manzat, marar si leustean verde o reteta sanatoasa de primavara, fara prajeli si foarte gustoasa din Categoria Ciorbe si supe. Intra acum sa vezi, cum se face cea mai buna Ciorba de loboda rosie cu carne de manzat.
Ca tot se gaseste loboda la fiecare pas – in piete si supermaketuri -, ar fi pacat sa nu gatim o delicioasa Ciorba de loboda rosie cu piept si/sau costita de manzat.
Datorita lobodei rosii ciorba va avea o culoare frumoasa bordeaux dar si un gust foarte bun datorita pieptului si costitelor de manzat, care, pe langa faptul ca au os, au si putina grasime.
Pentru a avea o ciorba ca la carte cu gust este nevoie ca sa folositi carne cu os si putina grasime, acest lucru stiau si bunicile noastre, care gateau ciorbele si supele din carne de pasare, vita sau porc cu os si maduva.
Cum se face cea mai buna Ciorba de loboda cu manzat?
Ingrediente:
- cca 700 gr piept sau costita de manzat;
- 2-3 legaturi de loboda rosie sau alba;
- 1 ceapa mare;
- 1-2 fire ceapa verde, optional;
- 3 cartofi medi sau 2 mai mari, optional;
- 1 morcov mare sau doi mai mici;
- 1 radacina de patrunjel sau pastranac;
- 1/4 radacina de telina din comert;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- un praf piper negru proaspat macinat;
- 100 ml bors (noi nu mancam acru);
- 1/2 legatura marar sau patrunjel verde;
- 2-3 fire de leustean verde;
- smantana fermentata
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, se spala si se pune la fiert pieptul de manzat cu foaia de dafin si un praf de piper negru, pentru gust. Cand carnea a dat in fiert si a fost aleasa spuma, se adauga ceapa intreaga (curatata de coaja).
- Cat fierbe carnea se carata, spala si toaca marunt legumele, mai putin ceapa, care va fi adaugata intreaga si cartofii, care vor fi curatati si taiati abia cand vor fi adaugati in ciorba.
- Sa nu uitam sa alegem spuma din ciorba, ca sa nu ne trezim cu o ciorba tulbure si cu zdrente maronii plutind.
3. Se curata, se spala verdeata (loboda, mararul si leusteanul) si toaca marunt; se da verdeata deoparte pentru mai tarziu, cand va fi adaugata in ciorba.
4. Cand carnea este aproape gata se adauga legumele, inclusiv cartofii taiati cuburi si se lasa sa fiarba 7 -10 min sau pana sunt cartofii gata, apoi se adauga borsul si se potriveste de sare si piper.
5. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga verdeata, se opreste aragazul, se acopera cratita cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca putin inainte de a putea fi sevita cu smantana.
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Ciorba de loboda cu manzat -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte retete cu loboda, si anume:
Pofta buna!