Tocanita de pipote si inimi de pui reteta traditionala ca la bunica acasa sau Mancarica de pipote si inimi gata in 30 min. din Categoria Mancaruri cu carne.
Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Tocanita de pipote si inimioare de pui cu multe legume si marar verde, care poate fi servita alaturi de garnitura dvs. preferata.
Un fel de mancare ieftin, de fapt, nu mai este ieftin ca alta data, deoarece pipotele costa mai scump decat puiul sau pulpele de pui, insa foarte gustos si aromat, care poate fi servit cu garnitura dvs. preferata.
Indiferent, cum sunt numite – rânze sau pipote -, maruntaiele de pui sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase organe interne, deoarece au putina grasime si putine calorii.
Pe langa faptul ca sunt sarace in calorii sunt bogate in vitamine A si C si minerale calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu si zinc, proteine etc., de aceea, sunt recomandate in cazul dietelor si a curelor de slabire.
Avantajul potroacelor sau maruntaielor este, ca pot fi gatite in diverse moduri: fierte, prajite la tigaie, gatite la cuptor, sub forma de tocanite, supe, ciorbe, inabusite in smantana, racituri etc.
Putini, insa stiu, mai ales, generatia Instagram, ca denumirea populara a termenului „pipota” este „rânzâ”., asa le numeau bunicile noastre si strabunicile noastre.
Insa, multi sunt cei carora nu le plac potrocele sau maruntaiele de pui sau, in general, maruntaiele, deoarece nu suporta acel miros pregnant de organe interne, de fier, de crud …
Aantajul acestei tocanite este, ca se preteaza cu orice fl de garnitura, cum ar fi: galuste, piure pufos de cartofi, mamaliga moale, diverse crupe, orez pufos sau paste de orice fel.
Cum se face cea mai buna Tocanita de pipote si inimi de pui?
Ingrediente:
- 1 kg pipote si inimi de pui;
- 1 ceapa mare sau doua mai mici;
- 1 morcov mediu;
- 1 ardei gras mare sau gogosar;
- 1/4 radacina telina;
- 1 lingurita boia dulce;
- un varf de ardei iute sau un praf de boia iute;
- 1 lingura pasta de tomate fara amidon;
- 300 ml bulion de casa;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura faina alba de grau;
- 1 legatura mica marar verde;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui
- 100 ml supa de pui sau legume sau apa de la robinet, daca vi se pare tocanita prea densa, insa sa nu fie aqua chiorenzis.
Tocanita de pipote si inimi – Mod de preparare:
- In primul rand, se spala, se scrug de apa si se pun la inabusit, intr-un ceaun sau cratita cu fundul gros in care a fost adaugata o lingura ulei de masline, pipotele si inimile de pui.
- Acoperiti ceaunul cu un capac potrivit, dati focul la mediu si lasati sa se prajeasca, la inceput pipotele vor fierbe, deoarece vor lasa apa, apoi apa se va evapora si pipotele vor incepe sa se prajeasca.
3. Cat se inabuse pipotele, se curata, se spala si se toaca marunt legumele; mararul se spala si se toaca fin.
4. Dupa ce apa s-a evaporat si pipotele si inimile au inceput sa se prajeasca (se aude cum sfaraie), se adauga: foaia de dafin, piperul negru si se amesteca, apoi se adauga legumele tocate.
5. Dupa 3-4 min cand ceapa a devenit translucida, se adauga boiaua (dulce si iute, daca este cazul) si pasta de tomate si se amesteca bine ca sa nu se arda. Se mai lasa un minut apoi se presara faina de grau.
tocanita-de-pipote.jpg
Se adauga faina de grau, care are rolul de a ingrosa tocanita
6. Se amesteca totul foarte bine ca sa nu se formeze cocolaose, apoi se adauga bulionul, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 15-20 min. sau pana sunt pipotele gata.
7. La final, se adauga mararul tocat, se lasa sa dea un clocot, se opreste aragazul si se acopera ceaunul cu capacul; se lasa sa se odihneasca 5 min inainte de a putea fi servita.
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Tocanita de pipote si inimi -, dati-ne un Share sau Like, pentru ca, sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, imposibil sa nu va placa:
Pofta buna!