Pulpa de manzat la cuptor inabusita in vin cu rosii, usturoi si cimbru

Pulpa de manzat la cuptor

Pulpa de manzat la cuptor inabusita in vin cu rosii, usturoi si cimbru
pulpa-de-manzat-la-cuptor.jpg

Pulpa de manzat la cuptor inabusita in vin cu mustar, rosii deshidratate, usturoi si cimbru sau Friptura de manzat – reteta de familie – din Categoria Mancaruri cu carne. Intra acum sa vezi, cum se face cea mai buna Pulpa de manzat la cuptor inabusita in vin.

Nu este un secret, cu totii ne dorim de sarbatori o friptura frageda si suculenta pe care sa o putem servi cu mare placere alaturi de garnitura noastra preferata.

Asa ca, astazi va voi impartasi reteta noastra de familie pe care o gatim, practic, la orice mare sarbatoare si pe care o consumam de fiecare data cu placere, deoarece este foarte frageda si aromata.

Deoarece, avem postate retete cu carne de miel pe blog si Friptura de porc impanata cu usturoi si telina, dar Friptura de manzat nu aveam, asa ca, m-am gandit sa postez astazi, desi se mananca miel de Paste. Fiecare cu pofta lui!

Cum se marineaza carnea de manzat sau vita?

De obicei, pun carnea de cu seara la marinat, deoarece, asa cum stim, carnea de manzat sau vita fierbe mai greu in comparatie cu carnea de pui sau curcan.

Pentru a avea parte de o friptura ca la carte frageda si suculenta este necesar sa o tineti la marinat peste noapte (min. 12 h), intr-o marinada simpla pe baza de ulei, vin, mustar, care ajuta la fragezirea si aromarea carnii de vita, si condimentele dvs. preferate.

Dupa ce a fost spalata si stearsa cu un prosop de bucatarie, se inteapa bucata de carne pe alocuri cu un cutit cu varful ascutit in care se introduce cate un catel de usturoi.

Se amesteca uleiul de masline cu mustarul, 1-2 linguri de vin, rosiile deshidratate, sare si piper dupa gust si cimbrul uscat, apoi se unge si se maseaza bucata de carne peste tot.

Se acopera vasul cu carne cu pelicula alimentare ca sa nu patrunda aer si se da la rece pentru minim 12 h, deci peste noapte urmand ca a doua zi sa fie data la cuptor.

Cum poti sa faci cea mai buna Pulpa de manzat la cuptor?

Ingrediente:

  • 1.5 -1.7 kg pulpa de manzat dezosata (am avut o bucata de 1.7 kg);
  • 500 ml vin rosu demisec;
  • 100 gr rosii deshidratate  sau 2-3 rosii proaspete, care trebuie sa fie dulci;
  • 1 capatina usturoi;
  • 1 lingura mustar picant sau dulce;
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • 1 lingurita cimbru uscat de casa;
  • sare dupa gust (noi nu mancam sarat);
  • 1/3 lingurita piper negru proaspat macinat;
  • folie de aluminiu

Mod de preparare:

  1. Dupa ce a stat carnea peste noapte in frigider, se scoate cu cca 30-40 de minute inainte de a fi pusa la cuptor, pentru a ajunge la temperatura camerei si sa nu sufere un soc termic atunci cand o vom pune la prajit.
  2. Se scoate carnea din marinada pe un prosop de hartie si se tamponeaza usor pentru a absorbi marinada si a evita improscarea atunci cand o vom pune la prajit in tigaie.
  3. Se pune la prajit intr-o tigaie cu uleiul bine incins si se lasa sa se rumeneasca frumos pe toate partile pana se formeaza o crusta aurie, care v-a mentine sucurile la interior si nu le va lasa sa scape afara.
  4. Scoatem carnea din care si o in tava de copt, varsam marinada in care a stat pest noapte si restul vinului, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 1.5 – 2 h sau pana trece testul furculitei.
  5. Dupa vreo 70 min se scoate folia si se lasa a se rumeneasca deasupra.
  • Daca dupa ce s-a rumenit frumos deasupra ati incercat cu o furculita si nu este inca gata atunci acoperiti din nou cu folie si mai lasati la cuptor pana este gata.
Pulpa de manzat la cuptor inabusita in vin cu rosii, usturoi si cimbru
pulpa-de-manzat-la-cuptor.jpg

Cum se serveste Pulpa de manzat la cuptor sau Friptura de manzat?

De obicei, servim aceasta delicioasa si frageda Friptura de manzat cu piure pufos de cartofi si sucul lasat in tava la care adaugam o bucata de unt de marimea unei nuci si lasam sa fiarba 5 min., apoi il adaugam peste piure.

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Pulpa de manzat la cuptor -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, si anume:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...