Reteta rulada din piept de pui cu ciuperci, ardei gras, branza topita, castraveti murati si usturoi din Categoria Aperitive si Salate de casa. Intra rapid sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Rulada din piept de pui cu ciuperci.
Cum poti sa faci cea mai buna Rulada din piept de pui cu ciuperci, ardei gras si branza topita?
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui dezosat;
- 500 gr ciuperci champignos;
- 2 oua sau 3 albusiri de ou, daca v-au ramas de la cozonac, deoarece este mare pacat sa le arungati la cosul de gunoi;
- 2 cepe, una pentru pieptul de pui si alta, pentru umplutura de ciuperci;
- 2 ardei sau gogosari rosii, pentru culoare;
- 3-4 castraveciori murati;
- 3 – 4 catei de usturoi;
- 300 gr branza topita;
- 1 legatura marar sau patrunjel verde;
- sare dupa gust;
- 1/3 lingurita piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui pentru a sota ciupercile si ardeiul gras;
- folie de aluminiu
Mod de preparare:
- In primul rand, se curata si se spala ceapa, usturoiul si ardeiul gras; mararul se curata, se spala si se toaca fin; se curata, se spala si se toaca cubulete ciupercile.
- Se da prin masina de tocat carne pieptul de pui si una dintre cele doua cepe, cealalta o vom sota cu ciupercile, apoi se potriveste de sare si piper.
- Se toaca marunt si castravetii murati si se dau deoparte pnetru mai tarziu, cand ii vom adauga peste umplutura de ciuperci si ardei.
- Se toaca marunt cealalta ceapa si ardeiul gras sau gogosarii si se dau deoparte pentru mai tarziu, cand vom pregati umplutura de ciuperci pentru rulada.
- Intr-o tigaie teflonata cu fundul gros se soteaza 2-3 min ceapa si areiul gras, apoi se adauga ciupercile cubulete si se mai lasa alte 2-3 min sau pana se evapora apa lasata de ciuperci si incepe sa sfaraie; se potriveste de sare si piper.
Rulada din piept de pui – Se pregateste branza topita cu usturoi si marar verde
6. Separat, intr-un bol mic, se freaca bine branza topita cu usturoiul dat prin presa de usturoi si mararul verde tocat. Se potriveste de sare, daca este cazul.
7. Se unge folia de aluminiu cu putin ulei de masline, apoi peste se intinde compozitia de carne si se niveleaza uniform, urmata de umplutura de ciuperci si ardei gras.
8. Iar peste delicioasa umplutura de ciuperci se repartizeaza uniform compozitia de branza topita cu usturoi si marar, apoi castravetii murati, care au fost taiati cubulete.
9. Se ruleaza cu mare grija, se trange la ambele capete, se transfera in tava de copt, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 min.
- Deoarece, carnea de pui, cu atat mai mult cea tocata, se face foarte repede.
10. dupa ce este scaoasa de la cuptor se lasa sa se raceasca putin apoi se feliaza in felii de 1 cm grosime si se serveste alaturi de alte aperitive reci sau alaturi de o garnitura sau salata de legume.
!!! Daca v-a fost de folos articolul/reteta de astazi – Rulada din piept de pui cu ciuperci -, dati-ne un Share sau Like, pentru ca sa il vada si prietenii dvs. Multumim anticipat!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete de aperitive reci pentru mesele de Paste si Craciun si nu numai, imposibil sa nu va placa, si anume:
Pofta buna!