Mancare de linte de post o reteta simpla, cu multe legume si foarte gustoasa de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Mancare de linte de post.
Mancarea de linte de post cu multe legume se face foarte repede, in 20-25 min este deja gata, si este foarte gustoasa, aromata si satioasa, ceea ce este foarte important atunci cand tii post.
Cum am spus mai sus este o reteta simpla cu multe legume, insa foarte gustoasa, plina de aroma si, cel mai important, satioasa, asa ca, va amagi foamea in zilele de post.
Poate fi servita cu salata de varza alba, piure de cartofi sau orez pufos, insa, daca nu tineti post atunci puteti gati Mancare de linte ca si garnitura la preparatele pe baza de carne sau peste.
Bineinteles, aceasta reteta poate fi gatita atat de post cat si cu kaizer sau carnati afumati si va fi mult mai gustoasa si mai aromata datorita aromei data de afumamtura, insa, daca tineti post atunci aceasta reteta este binevenita.
Ca pana la urma te cam saturi de fasole si mancarea de cartofi in post si iti doresti ceva diferit, satios si gustos in acelasi timp si care sa se faca mult mai repede decat fasolea uscata.
Lintea maro este cel mai comun soi de linte, insa mai exista si alte soiuri precum: lintea verde si lintea rosie, cea din urma este mai scumpa decat primele doua soiuri.
Linte vis-a-vis fasole
In comparatie cu fasolea lintea fierbe mult mai repede 10-20 min si nici nu trebuie pusa la inmuiat peste noapte in apa cu un praf de sare si nici nu provoaca balonare cum provoaca fasolea, poate mai putin.
Cum poti sa faci cea mai buna Mancare de linte de post?
Ingrediente:
- 500 gr linte maro, verde sau rosie;
- 1 ceapa mare;
- 1 morcov mare;
- 1 ardei gras sau gogosar (am folosit de la congelator, ca am);
- 1/2 dovlecel tanar sau cubulete de dovlecei de la congelator;
- 1/3 radacina de telina (de obicei, telina din comert este foarte mare);
- 1 foaie de dafin;
- un praf piper negru proaspat macinat;
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 100 ml bulion de casa sau 2-3 rosii decojite tocate de la conserve;
- 250 ml supa de legume sau apa rece de la robinet;
- 1 legatura mica marar verde;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin, deoarece va da un gust mai bun mancarii noastre
Mancare de linte – Mod de preparare:
- In primul rand, se curata, spala si se toaca cubulete mici toate legumele; se spala si se toaca mararul verde.
- Se soteaza legumele 2-3 minute in uleiul bine incins sau pana ceapa devine sticloasa, insa aveti grija sa nu o ardeti, deoarece va da un gust amarui preparatului.
- Cat se calesc legumele, e spala in 2-3 ape lintea si se da deoprate pana va veni momentul sa o adaugam la legumele sotate.
4. Se adauga pasta de tomate si se amesteca ca sa nu se lipeasca, imediat se adauga lintea; se amesteca bine si se lasa sa se mai caleasca 1 min, apoi se adauga bulionul, foaia de dafin, piperul negru si supa de legume.
5. Se lasa sa fiarba la foc mic pana este lintea gata, de obicei, dureaza, cum am mentionat mai sus, 10-20 de min. La sfarsit se potriveste de sare si se adauga mararul verde tocat.
Sfat: Daca tineti post, se poate servi alaturi de o salata de varza alba sau salata verde si/sau cartofi fierti, piure de cartofi sau telina, conopida la aburi, orez pufos etc.
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Mancare de linte de post -, dati-ne un Share sau Like. Ajutati-ne sa crestem si sa va bucuram cu noi retete. Multumim!
Totdata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!