Ceafa de porc la gratar cu garnitura de mazare verde

Ceafa de porc la gratar cu mazare

Ceafa de porc la gratar cu garnitura de mazare verde
ceafa-de-porc-la-gratar.jpg

Reteta Ceafa de porc la gratar cu mazare verde o reteta simpla, sanatoasa si extrem gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai frageda Ceafa de porc la gratar cu mazare verde.

Ceafa de porc este o transa de porc mai frageda si se gateste mai repede decat, sa zicem, pulpa de porc, care este mai solicitata decat cea dintai si sse gateste mai greu fiind mai vanjoasa.

Cum alegem Ceafa de porc?

Pentru a obtine o Ceafa de porc frageda si suculenta trebuie sa alegem o ceafa marmorata cu putina grisime prin ea, care va fragezi, respectiv va da gust fripturii facand-o una de zile mari.

Deci, cand mergem sa achizitionam Ceafa de porc trebuie sa alegem una cu putina grasime si nu una fara gresime, fiindca vom obtine o friptura dura si fada si nu ne dorm asa aceva.

Cum poti sa faci cea mai buna Ceafa de porc la gratar cu garnitura de mazare verde?

Ingrediente:

  • 4 felii de ceafa cu sau fara os (si osul va da gust preparatului);
  • sucul proaspat stors de la 1/2 lamaie, va ajuta la fragezirea carnii, desigur in combinatie cu kefirul;
  • 1 lingurita de mustar dulce sau picant, depinde de care va place;
  • 1 lingurita boia dulce sau picanta, optional;
  • 1 foaie de dafin mica sau chiar o jumatate;
  • 2 linguri sos de soia sau daca nu aveti in gospodarie atunci adaugati cate un praf pentru fiecare friptura);
  • 1 lingura ulei de masline

Pentru garnitura de mazare verde:

  • 600 gr mazare verde de la congelator, daca aveti, ca cea din comert nu toata este buna;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 2-3 catei de usturoi, optional;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 200 gr bulion de casa (sau rosii decojite, daca nu aveti bulion prin camara);
  • 200 gr supa de pui sau de legume;
  • 1 foaie mica de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mica de marar verde;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui daca nu aveti

Ceafa de porc la gratar – Mod de preparare:

  1. In primul rand, se marineaza carnea in sucul de la lamaie, sape, piper, ulei si mustar; se amesteca si se maseaza bine, apoi se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece pentru minim 2h.
  2. Cat sta carnea la marinat, se curata, spala si toaca marunt ceapa, morcovul si usturoiul; se spala si se toaca fin mararul verde, pentru a-l avea gata pregatit pentru mai tarziu.
  3.  Se soteaza legumele 2-3 min. in uleiul bine incins, apoi se adauga pasta de tomate, se amesteca, deoarece are tendinta de a se lipi de fundul ceaunului.
  4. Se adauga mazarea verde se amesteca si se lasa sa se inmoaie 2-3 min amestecand din cand in cand, apoi se adauga searea, piperul negru, foia de dafin, bulionul supa de pui sau de legume.
  5. Se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa fiarba fiarba la foc mediu 8-10 min. sau pana este mazarea gata. daca este tanara atunci fierbe repede.
Reteta Ceafa de porc la gratar cu mazare verde
ceafa-de-porc-la-gratar.jpg

Se frige Ceafa pe gratarul bine incins

6. La sfasit, se potriveste de sare si piper si  si se adauga mararul tocat; se acopera oala cu un capac si un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca pana este gata si friptura.

7. Se frige ceafa pe gratarul bine incins cate 4-5 min pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos si trece testul furculitei. La final, se monteaza cate o friptura si 2-3 linguri de garnitura de mazare pe fiecare farfurie.

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Ceafa de porc la gratar cu mazare -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 58 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...