Pulpe cu ciuperci in oala de lut o reteta simpla si foarte gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Pulpe cu ciuperci, cartofi, morcov si usturoi in oala de lut.
Gatesc aceasta reteta cand ma satur de toate mancarurile de zi cu zi, inclusiv mancarea de cartofi, din acest motiv nici macar nu adaug boia, si vreau ceva usor, gustos sa care sa umple bucataria de aroma si farfuria de culoarev
Este cea mai usoara, cea mai aromata si cea mai gustoasa reteta de Pulpe de pui cu cartofi, ciuperci, morcov si usturoi, deoarece se gateste in suc propriu lasat de la carne si legume.
Cum se fac cele mai bune Pulpe cu ciuperci in oala de lut?
Ingrediente:
- 3 pulpe de pui sau 6 pulpe superioare;
- 500 gr ciuperci Champignon;
- 4-5 cartofi mediii;
- 2 morcovi medii sau 1 mai mare;
- 6-7 catei de usturoi;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- un varf de lingurita piper negru proaspat macinat;
- 1/2 lingurita cimbru uscat;
- 1 legatura de marar sau patrunjel verde, optional;
- 1.5 linguri de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- In primul rand, parlesc pulpele pe flacara de la ragaz pentru a indeparta puful ramas pe alocuri, se taie in doua (se separa pulpele superioare de ciocanele), apoi se spala bine sub jetul de apa rece.
- Ciupercile se spala sub jeyul de apa rece pentru a indeparta urmele de pamant, apoi cele mari se taie in doua iar cele mici se lasa intregi, vor arama mult mai bine intregi.
- Se curata, se spala si se toaca legumele: morcovul se taie rondele iar catofii in sferturi, doua pe lung si iar in doua, deoarece vor arata mult mai bine in farfurie si s vor face mai repede decat daca sunt taiati mai grosier.
- Usturoiul se curata, se spala si se feliaza grosier.
- Luam oala de lut, asezam carnea la fund iar peste adaugam cartofii, morcovii, usturoiul si condimentele, inclusiv sarea, acoperim oala cu capacul si scuturam 2-3 minute pentru ca uleiul sa unga bine carnea si cartofii, care se fac mai greu.
6. Dam oala la cuptorul preincalzit la 180 C si lasam 50- 60 min. sau pana sunt cartofii gata, carnea de pui, oricum, se face repede.
- Daca vreti ca preparatul sa fie rumen deasupra atunci dupa 40 min. luati capacul oalei si lasati sa se rumeneasca vreo 10 min sau pana preparatul este gata.
Pulpe cu ciuperci in oala de lut – Cum se servesc Pulpele cu ciuperci?
Acest fel de mancare poate fi servit ca atare cu paine cu coaja crocanta, alaturi de orice tip de salata sau, cum i-am servit noi cu rosii taiate alaturi, care vor lasa suc si vor da gust mancarii.
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Pulpe cu ciuperci in oala de lut -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti reteta noastra de Tocana de vitel cu cartofi si ciuperci.
Pofta buna!