Salam de biscuiti cu nuca si stafide reteta

Salam de biscuiti cu nuca si stafide

Salam de biscuiti cu nuca si stafide reteta
salam-de-biscuiti-cu-nuca.jpg

Reteta clasica Salam de biscuiti cu nuca si stafide din Categoria Dulciuri de casa. Intra sa vezi, cum se face cel mai bun Salam de biscuiti cu nuca, stafide si curmale.

Desertul iubit a multora dintre noi, Salamul de biscuiti, ne duce cu gandul departe-departe in copilarie, amintindu-ne de vremurile frumoase si fara griji.

O reteta simpla, din ingrediente simple si fabulos de gustoasa pe baza de lapte, biscuiti si cacao, care se face foarte usor, fara batai de cap si merita pe deplin timpul pierdut.

Ce fel de biscuiti se folosesc la prepararea Salamului de biscuiti?

La prepararea Salamului de biscuti se folosesc, in general, biscuiti simpli usor sfaramiciosi cum ar fi cei: populari, petit beurre cu unt, biscuiti simpli cu unt sau cu cereale.

Noua nu ne place Salamul cu foarte multi biscuiti, ci cel usor marmorat cu putini biscuiti si cu mai multa masa de cacao cu unt, care ti se topeste in gura la cat de catifelata este, si cu multe stafide, rahat si nuci.

Vedeti ce salam simpatic si marmorat am preparat, cum se vad pe alocuri bucati mici de biscuiti, dar si, celelate ingrediente: nuca, stafide si curmalele (bucatelele mai inchise la culoare).

De aceasta data, am preparat deliciosul salam cu curmale fara samburi, fiindca nu am avut rahat in casa, pe care le-am tocat cat de cat marunt si le-am adaugat la nuca si stafide.

Se poate folosi margarina in loc de unt la prepararea salamului?

Desigur, se poate, insa, personal, incerc sa evit cat mai mult posibil utilizarea margarinei, deoarece nu este chiar sanatoasa, insa o folosesc, ce-i drept mai rar, la preparea dulciurilor, care necesita coacere, precum: biscuiti, cozonac, wafe etc.

Cum se face cel mai bun Salam de biscuiti cu nuca si stafide?

Ingrediente:

  • 500 gr biscuiti simpli usor sfaramiciosi;
  • 180 ml lapte caldut;
  • 170 gr unt de 82% grasime;
  • 3 linguri de zahar tos;
  • 100 gr miez de nuca;
  • 120 gr stafide;
  • 100 gr curmale fara samburi;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • 1.5 lingura cacao amara;
  • 50 gr fulgi de nuca de cocos

Salam de biscuiti – Mod de preparare:

  1. In primul rand, se sfarama biscuitii si se dau deoparte pentru ca sa ii avem gata pregatiti si la indemana pentru mai tarziu; se marunteste miezul de nuca.
  2. Se pune laptele la incalzit pana incep sa iasa aburi (2-3 min), nu este nevoie sa fierbeti laptele, deoarece este pasteurizat si nu necesita fierbere, incat sa se topeasca untul.
  3. Se adauga zahatul tos in laptele caldut urmat de unt, se amesteca bine incat sa se dizolve zaharul, apoi se adauga stafidele si esenta de rom ca sa aiba timp sa se hidrateze si, totodata, aromeze (stafidele).
salam-de-biscuiti.jpg

4. Si imediat se adauga cacao in ploaie, cu ajutorul unei site, ca sa nu se formeze cocoloase; se amesteca bine cu ajutorul unei furculite sau a telului, apoi se adauga buscuitii sfaramati.

  • Puteti adauga si 1-2 linguri fulgi de cocos, pentru mai multa aroma

5. Se amesteca foarte bine compozitia, apoi se imparte in doua parti cat de cat egale din care vor iesi doua bucati de salam sau se poate face doar unul.

Reteta clasica Salam de biscuiti
salam-de-biscuiti-cu-nuca.jpg

Formam salamul cu ajutorul peliculei alimentare

6. Pe doua bucati de folie alimentara presaram fulgii de nuca de cocos, apoi repartizam cate o parte din compozitie, se aduna pelicola, se ruleaza si i se da o forma asemanatoare cu a unui salam.

7. Se strange foarte bine pelicula la capete, se inoada, apoi se da la frigider pentru min. 2-3 h sau peste noapte ca sa aiba timp sa se intareasca si a putea fi taiat (feliat) fara a se lipi de lama cutitului.

  • Bine, se poate face si intr-o stilca de plastic de 0.5 – 0.75 l sau chiar in forma de la chec in care, la fel, se intinde pelicula alimentara presarata cu fulgi de nuca de cocos, insa noua ne place salamul rotund.
Reteta Salam de biscuiti mancaruricugust
salam-de-biscuiti-cu-stafide.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Salam de biscuiti cu nuca si stafide -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, imposibil sa nu va placa:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...