Ceai de catina cu portocala reteta

Ceai de catina cu portocala

Ceai de catina cu portocala reteta
ceai-de-catina.jpg

Reteta Ceai de catina cu portocala si miere de albine din Categoria Mic dejun. Intra sa vezi, cum se face cel mai gustos si aromat Ceai de catina cu portocala si miere de albine.

Bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, catina, este un super-fruct de toamna, care contine mai multa vitamina C decat citricile, de aici i se trage gustul acrisor, si care contrubuie la intarirea imunitatii.

O cana de Ceai de catina cu portocala si miere bauta la micul dejun iti va da o stare de bine si, in plus, te va feri de gripa si virozele sezoniere, deoarece vitamina C contribuie la intarirea imunitatii.

Deci, datorita proprietatilor miraculoase ale catinei, cum era de asteptat, si ceaiul pe baza de catina in combinatie cu alte fructe sau condimente este excelent pentru intarirea sistemului imunitar si ne poate feri de producerea unui atac de cord.

Deci, este foarte important sa ne aprovizionam cu catina de cu toamna, deoarece, cum am mentionat mai sus, este un fruct plin de vitamine si minerale si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Acum, nu conteaza cum o pastrati: facuta cu miere de albine (macerat), sub forma de sirop, dulceata, conservata in alcool sau, pur si simplu, congelata, important este sa o consumati si sa beti ceai cat mai des posibil.

De ani de zile aceasta reteta simpla, aromata si foarte sanatoasa este nelipsita de pe masa noastra pe timpul sezonului rece si nu ne imaginam iarna fara ea.

Poate fi servit, la micul dejun sau cina in sanul familiei, ca atare sau alaturi de un chec pufos cu visine, fursecuri, cozonac sau biscuiti de casa si veti vedea ce bie va veti simti dupa.

Reteta Ceai de catine cu miere de albine
ceai-de-catina-cu-miere.jpg

Cum se face cel mai bun Ceai de catina cu portocala?

Ingrediente:

  • 150 gr catina proaspata sau congelata;
  • 1/2 portocala;
  • 4 lingurite miere de albine, cate 1 lingurita de cana sau dupa gustul fiecaruia;
  • 1-2 felii de lamaie, optional, deoarece catina este foarte acra si nu mai este nevoie sa adaugam lamaie;
  • 1/2 steluta de anason, optional;
  • 1-2 teci de cardamon, optional;
  • 2 cm ghimbir proaspat feliat, optional;
  • 500 ml apa clocotita

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se alege si se spala sub jetul de apa rece catina si se lasa pe un prosop d bucatarie ca sa absoarba surpusul de apa; se spala si se curata de coaja portocala.
  2. Se curata, se spala si se feliaza subtire ghimbirul proaspat si se da deoparte pentru mai tarziu, cand il vom adauga la celelalte ingrediente.
  3. Intr-un mojar, strivim putin tecile de cardamon doar cat sa isi elibereze din aroma proaspata si imbietoare; daca nu va plac anasonul si cardamonul atunci nu adaugati.
  4. La fel procedam si cu bobitele de catina si feliile de portocala, adica le strivim intr-un mojar sau bol mai mare pana isi elibereaza sucul si pulpa aromate.
  5. Adaugam toate ingredientele intr-un ceainic mai mare sau intr-o caroafa, mai putin mierea de albine, apoi turnam deasupra apa clocotita, acoperim caroafa cu capacul si lasam la infuzat cel putin 5 min.
Reteta ceai cu catina si portocala
ceai-de-catina.jpg

6. Dupa ce a stat la infuzat, repartizam ceaiul in cani, daca nu doriti bobite de catina in cana strecurati prin sita mica, apoi, adaugati cate 1 lingurita de miere in fiecare cana sau dupa gustul fiecaruia.

  • Nu adaugati mierea cand puneti fructele la infuzat, deoarece apa clocotita v-a diminua semnificativ calitatile nutritive ale mierii de albine!
  • Daca vi se pare ceaiul mult prea acru pentru gustul dvs., puteti sa mai adaugati putina apa fiarta si/sau miere de albine. Acrut, insa foarte sanatos!

!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Ceai de catina cu portocala -, dati-ne un Share/Like. Multumim anticipat! Totodata, va recomandam sa vedeti si articolu nostru – Ceaiul, beneficii si contraindicatii.

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...