Sufleu de conopida cu broccoli retete simpla

Sufleu de conopida cu broccoli

Sufleu de conopida cu broccoli retete simpla
sufleu-de-conopida.jpg

Reteta Sufleu de conopida cu broccoli un preparat simplu si foarte gustos din Categoria Aperitive si Salate de casaIntra sa vezi, cum se face cel mai bun Sufleu cu conopida si broccoli.

Este o reteta usoara din 3-4 ingrediente de baza si care se prepara foarte repede, fara prea multe batai de cap sau mult timp pierdut si poate fi servita ca atare sau alaturi de salata dvs. preferata.

Cum se face cel mai bun Sufleu de conopida cu broccoli?

Ingrediente:

  • 1/2 conopida;
  • 1 broccoli mic sau 1/2 daca este mai mare;
  • 2-3 oua;
  • 250 gr smantana fermentata de 15-20 % grasime;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura gris de grau, menit sa absoarba zerul (de multe ori smantana nu e smantana, nimic nu mai este ce era odata…) din smantana si a face sufleul mult mai pufos;

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se desprind buchetelele de la conopida, respectiv broccoli, se spala rapid sub jetul de apa rece, apoi se aseaza pe un prosop, pentru ca sa se scurga apa ramasa ca urmare a procesului de spalare.
  2. Separat, intr-un bol, se bat ouale cu sarea si piperul negru pana se formeaza o spuma alba deasupra si imediat se adauga smantana fermentata si grisul.
  3. Se amesteca bine cu o furculita, se gusta de sare si piper, apoi se bolul deoparte pentru mai tarziu, cand vom turna compozitia peste buchetelele de conopida si broccoli.
Sufleu de broccoli cu conopida
sufleu-de-conopida.jpg

4. Se unge tava cu unt sau ulei de floarea soarelui, apoi se aranjeaza buchetelele de conopida si broccoli, cum se poate vedea in poza de mai jos.

  • Daca nu vreti sa adaugati in sufleu conopida si broccoli in stare cruda, puteti sa blansati buchetelele doar 1 min in apa clocotinda. Nu fierbeti prea mult conopida si nici broccoli!!!
Reteta Sufleu de conopida cu smantana
sufleu-de-conopida-cu-broccoli.jpg

5. Se toarna compozitia de ou cu smantana peste buchetelele de conopida si broccoli si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 min sau pana se rumeneste frumos deasupra.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Sufleu de conopida cu broccoli -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Conopida pane.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...