Dovleac cu orez dulce reteta

Dovleac cu orez

Dovleac cu orez dulce reteta
dovleac-cu-orez.jpg

Reteta Dovleac cu orez dulce si scortisoara de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Intra sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Dovleac cu orez dulce si scortisoara de post – cremos si aromat.

Terci de orez cu dovleac – o reteta simpla, cremoasa si nemaipomenit de gustoasa, care poate fi gatita atat de post, cand aveti pofta de cava usor si dulce, cat si de frupt cu lapte si unt.

Cum sa faci cel mai bun Dovleac cu orez dulce si scortisoara?

Ingrediente:

  • 600 gr dovleac pentru copt, ca mai putin dur decat cel placintar;
  • 1/2 cana orez cu bobul rotund;
  • 1 1/2 cana apa sau lapte, daca nu tineti post;
  • 2-3 linguri zahar tos;
  • un praf de sare;
  • 1/3 lingurita scortisoara;
  • o bucatica cat o nuca de margarina sau unt, in cazul in care nu tineti post.
  • 1 lingura de ulei de masline etravirgin sau ulei de floarea soarelui, daca nu aveti de masline.

Nota: Daca nu tineti post, puteti adauga la sfarsit, cand orezul este aproape fiert, 100 ml lapte integral (3.2-3.5 % grasime); se lasa sa dea un clocot, se opreste aragazul, apoi se adauga o bucatica de unt cat o nuca.

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, se spala, se curata de coaja, se scot semintele si se toaca cubulete mici dovleacul, cum se poate vedea, de altfel, in poza de mai jos.
Orez cu dovleac de post
dovleac-cu-orez.jpg

2. Se spala orezul in 2-3 ape sau pana ramane apa curata si se da deoparte pentru mai tarziu, cand il vom adauga peste dovleacul calit.

3. Se caleste dovleacul in uleiul bine incins 5-6 min la foc mediu sau pana se inmoaie putin si incepe sa se dezintegreze, imediat se adauga zaharul tos, se amesteca bine, apoi se adauga orezul, care a fost spalat, in prealabil.

Reteta Dovleac cu orez dulce
reteta-dovleac-cu-orez.jpg

4. Se lasa pe foc sa se inmoaie si orezul alte 2-3 min, apoi se adauga apa si un praf de sare; se lasa sa fiarba la foc mediu pana este gata orezul (se lasa sa fiarba cat este trecut pe ambalaj sau il gustati, cum procedez si eu).

5. Cand orezul este deja gata, se opreste aragazul, se adauga margarina sau untul (daca nu tineti post), se acopera cratita cu un prosop si se lasa sa se odihneasca min. 5 min.

6. Se repartizeaza orezul in boluri sau farfurioare inca cat este fierbintein iar deasupra se presara scortisoara si cam atat, preparatul este gata pentru a putea fi servit.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Dovleac cu orez -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Risotto cu mazare verde de post.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...