Pui Shanghai cu usturoi, sos de soia si pudra de ghimbir din Categoria Mancare asiatica. Vezi cum se face cea mai indragita retete de Pui Shanghai, pui in stil asiatic, mai exact, in stil chinezesc, cu usturoi, sos de soia si pudra de ghimbir.
Cu siguranta, marea majoritate dintre dvs. a mancat macar odata Pui Shanghai in oras sau a cumparat la pachet pentru cina in drum spre casa, atunci cand erati prea obosit/a pentru a pregati cina.
Am mancat in mai multe locuri acest aperitiv, insa nu peste tot era la fel de gustos si aromat; in unele locuri era lipsit de gust si nu era asezonat cat trebuie, cum se zice in popor, parca avea gust de papura.
Recunosc, este un preparat mai migalos in comparatie cu snitelele de pui, care se fac mai repede si se lucreaza mai usor cu ele, in sensul, ca sunt mai mari, adevarul este ca merita macar de 2-3 ori pe an sa il gatesti, asa de pofta.
La inceput este mai greu pana te obisnuiesti, insa cu timpul, dupa ce veti deveni un expert de prima clasa in materie de Pui Shanghai, va fi mult mai usor sa il gatiti cat ai zice „Peste”.
Exista multe retete pe net, fiecare are propria sa reteta, insa, daca veti gati urmand pasii de mai jos, marinand carnea si adaugand condimentele mentionate, veti obtine cel mai gustos si aromat Pui Shanghai pe care l-ati mancat vreodata.
Daca tineti la silueta dvs. si evitati sa mancati tot ce este prajit, insa va este pofta de acest preparat delicios, atunci in loc sa prajiti bucatile de carnita la tigaie, pur si simplu, le dati la cuptor.
Cum sa faci cel mai bun Pui Shanghai?
Ingrediente:
- 1 piept de pui mediu;
- 2 oua „M”;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1 foaie de dafin;
- piper negru proaspat macinat;
- 2 linguri sos de soia;
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir, daca nu va place, atunci adaugati mustar clasic sau picant;
- 1/2 lingurita ulei de susan sau ulei de masline, doar cat sa unga carnea;
- un praf boia iute sau ardei de Cayenne;
- pesmet, optinonal (nu prea folosesc pesmetul din comert, nu imi place, deoarece schimba gustul preparatelor);
- susan, optional (noua nu prea ne place susanul);
- 150 gr faina alba de grau;
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
Pui Shanghai – Mod de pregatire:
- In primul rand, se spala, se taie fasii ca pentru Beef stroganoff pieptul de pui si se pune intr-un bol sau vas de yena, unde il vom marina, pentru a avea un gust mai rafinat si diferit de clasicile snitele sau puiul pane.
2. Se adauga in bolul cu pieptul fasii: sosul de soia, piperul negru, foaia de dafin, usturoiul pisat, pudra de ghimbir, boiaua iute, uleiul de susan si se amesteca foarte bine incat marinada sa imbrace fiecare bucatica de carne.
Se marineaza carnea…
3. Se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece pentru 2 h sau macar 20 min. Separat se bat ouale cu un praf de sare pana se formeaza o spuma alba deasupra.
4. Dupa ce carnea a stat la marinat 2 h se scoate de la frigider si se lasa cca 20 min pentru a ajunge la temperatura camerei, apoi se tavaleste prin fina alba ge grau.
5. Se trece prin oul batut, apoi se varsa intr-o caserola in care ati agaugat pesmetul, acoperiti cu capacul si scuturati pana pesmetul acopera fiecare bucatica de pui, in schimb, nu va murdariti pe maini.
6. Se prajiste, carnea, in uleiul bine incins cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos capatand o nuanta aurie-maronie, cum se poate vedea in poza de sus.
7. Se serveste cu garnitura de orez sau pilaf si orice tip de salata alaturi; am servit, cum se poate vedea in poza de mai jos, cu Salata Mimoza cu sardine si masline verzi si a fost nemaipomenit de gustos.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pui Shanghai -, dati-ne un Share/Like sau acrodati-ne o Nota ca stimulent, pentru a ne continua activitatea. Multumim!
In aceasta ordine de idei, va recomandam, sa vedeti si o alta reteta a noastra, si anume, Snitele de pui cu garnitura de varza acra – o reteta simpla, echilibrata si foarte gustoasa.
Pofta buna!