Prajitura pufoasa cu coacaze negre reteta

Prajitura cu coacaze negre

Prajitura pufoasa cu coacaze negre reteta
prajitura-cu-coacaze.jpg

Prajitura cu coacaze negre simpla si foarte gustoasa din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cea mai pufoasa si aromata Prajitura cu coacaze negre, care poate fi servita cu orice ocazie speciala alaturi de ingheta de vanilie sau iaurt grecesc cu gem.

Este o prajitura absolut delicioasa cu un gust rafinat dulce-acrisor, desertul ideal pentru pranzul de duminica sau atunci cand asteptati oaspeti si vreti sa ii rasfatati cu ceva sanatos facut in casa.

Daca vi se par coacazele negre prea acre atunci puteti sa le intepati cu ajutorul unei furculite de inox, sa le presarati cu zahar tos si sa le lasati pentru min. 1 h ca sa elibereze sucul si, apoi sa le adaugati in prajitura.

Insa, puteti sa le fierbeti undeva 20 min sau pana scade la jumatate sucul lasat si apoi sa le adaugati in tava in care urmeaza sa faceti Prajitura cu coacaze negre iar peste sa turnati aluatul moale.

Pentru nimeni nu este o noutate, faptul ca, coacazele negre sunt niste fructe de padure bogate in:

  • vitamine C, B1, B5, B6
  • minerale calciu, cupru, fier, fosfor, magneziu, mangan si potasiu;
  • flavonoide;
  • antioxidanti;
  • antociani, sunt niste pigmenti naturali solubili in apa, care se regasesc mai in toate fructele de padure, dar si, in varza rosie si vinete si, care au grija de inima noastra si de sistemul cardio-vascular.

Daca considerati coacazele prea scumpe, pentru buzunarul dvs sau nu va plac ca sunt prea acrisoare, atunci puteti sa folositi orice alte fructe pe care le aveti in gradina sau congelatorul dvs.

Cum sa faci corect Prajitura cu coacaze pentru a iesi pufoasa?

Ingrediente Prajitura cu coacaze negre:

  • 3 oua „M”;
  • 6 linguri kefir sau lapte batut;
  • 60 g unt 82% grasime;
  • 2 cani faina alba de grau tip 000;
  • 1 cana zahar tos, deoarece coacazele sunt putin mai acre in comparatie cu alte fructe;
  • 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie;
  • 1 pliculet praf de copt;
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie sau portocala;
  • 300 g coacaze negre sau rosii;
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, se combina ingredientele uscate, cum ar fi: faina de grau si praful de copt, pentru a le avea pregatite si la indemana ca sa nu stam dupa aia sa le cautam si sa le combinam.
  2. Se spala sub jetul de apa rece coacazele, pentru a indeparta praful, dar si, a fi siguri ca nu raman urme de solutie impotriva bolilor sau daunatorilor, in cazul in care au fost stropite cu ceva.
  3. Se topeste intul intr-un castron emailat sau ibric si se da deoparte, pentru a se raci, fiindca nu trebue sa fie fierbinte atunci cand il adaugam la celelalte ingrediente, ci trebuia sa fie la temperatura camerei.
  4. Oale se freaca cu zaharul vanilat si zaharul tos pana se formeaza o spuma densa deasupra, apoi se adauga treptat laptele si untul topit urmate de faina cu praful de copt; se amesteca bine cu telul pentru a nu ramane cocoloase.
Prajitura pufoasa cu coacaze
prajitura-pufoasa-cu-coacaze.jpg

5. Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt/ulei si faina iar deasupra se asaza coacazele negre sau fructele pe care doriti dvs. Se da tava la cuptroul preincalzit la 190 C pentru 40-50 min.

Nota: Depinde ce tip de cuptor aveti in dotare; oricum, incercati cu o scobitoare sa vedeti, daca este gata sau nu.

6. Dupa ce a fost scos de la cuptor si racit putin, se pudreaza cu zahar pudra sau o puteti consuma ca atare alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau iaurt natural, ca este mai sanatos.

Reteta Prajitura cu coacaze negre
prajitura-cu-coacaze.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Prajitura cu coacaze negre -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Prajitura cu visine pufoasa si frageda.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...