Reteta Dovlecei Prajiti la Tigaie reteta de post fara ou un aperitiv foarte popular in spatiul ex-sovietic din Categoria Aperitive si Salate de casa -reteta Dovlecei prajiti fara ou. Retete cu Dovlecel de Post.
Vezi cum poti face cei mai deliciosi Dovlecei prajiti la tigaie fara ou, de post, care sunt diferiti de Dovleceii pane cu ou si, care merita incercati macar odata.
Este o reteta ultra simpla, sanatoasa si deosebit de gustoasa, care poate fi servita la cina sau in zilele de post, atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti si vreti ceva nou, satios si gustos in acelasi timp.
Spre deoasebire de dovleceii pane, care sunt gatiti cu ou, aceasta reteta de Dovlecei prajiti la tigaie este gatita fara, adica dovleceii sunt trecuti doar prin faina alba de grai si apoi sunt prajiti in ulei sau se pot da la cuptor.
Credeti-ma pe cuvant, daca veti gati macar odata aceasta reteta simpla si gustoasa, atunci, cu certitudine, o veti gati si a doua, si a treia oara, deoarece este dnemaipomenit de gustoasa si molipsitoare in acelasi timp.
In cazul in care tineti post miercurea si vinerea, atunci aceasta reteta este tocmai potrivita, deoarece este foarte gustoasa si satioasa, mai ales, daca alaturi serviti o salata, cartofi taranesti cu usturoi verde sau cartofi natur cu patrunjel .
Dovlecei Prajiti Fara Oua – Doua Cuvinte Despre Dovlecei…
Saraci in calorii, doar 20 kcal/100 gr, si bogati in vitamine si minerale, dovleceii, sunt considerati pe buna dreptate o leguma-minune, deoarece lupta cu numeroase boli si asigura, practic, dublul necesarului zilnic recomandat de minerale si vitamine.
De aceea, este foarte important sa ii includeti in dieta familiei dvs. cat mai des posibil, mai ales, in stare cruda, cum ii folosesc si eu, de altfel, in salate sau smoothie, la aburi, fierti sau prajiti doar 1 min.
Gatiti rapid si putin, adica doar 1 min, dovleceii isi vor pastra o buna parte din vitaminele si mineralele pe care le contin din belsug si va vor aduce numai si numai beneficii organismului dvs.
Gatim foarte des aceasta reteta de dovlecei, fiindca ii adoram si abia asteptam sa vina primavara sa putem cumpara si noi dovlecei proaspeti si gustosi si sa ne bucuram pe deplin de vitaminele, mineralele si antioxidantii pe care ii contin.
Cum poti sa faci cei mai buni Dovlecei Prajiti la Tigaie?
Ingrediente:
- 3 dovlecei tineri cu coaja lucioasa, dovada ca sunt proaspeti;
- sare iodata dupa gust;
- 100 g faina alba de grau (puteti folosi si pesmet, daca va place, noua, insa nu ne prea place si cu pesmet ies dovleceii mult prea grasi si uleiosi);
- 50-70 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
Mod de Preparare Dovlecei Prajiti de Post:
- In primul rand, se spala bine dovleceii, pentru a indeparta praful, se taie capetele, apoi se feliaza in felii groase de 0.3-0.4 cm grosime si se pun intr-un bol incapator sau castron emailat.
- Se presara un praf bunicel de sare iodata, apoi se scutura bine castronul, pentru a se asezona uniform cu sare. Luati o felie de dovlecel si gustati putin sa vedeti, daca mai este cazul sa adaugati un praf de sare.
- Daca dovleceii sunt suficient de sarati, trebuie sa fie o idee mai sarati, decat mancati dvs. de obicei, deaorece faina v-a absoarbe o parte din sare si atunci dovleceii nu vor fi suficient de sarati.
- Varsati faina peste feliile de dovlecei si scuturati din nou bolul pana toate feliile sunt acoperite uniform. Nu va temeti, surplusul de faina se va depozita la fundul bolului, deci, dovleceii nu vor fi prea fainosi.
- Se prajesc feliile de dovlecei in uleiul bine incins cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos formandu-se o crusta aurie si crocanta deasupra.
6. Se scot delicioasii Dovlecei prajiti pe o farfurie intinsa in care am asternut un prosop sau servetel de hartie, pentru ca, sa absoarba uleiul ramas dupa prajire.
- Se servesc ca atare, cu smantana, mujdei sau sos de usturoi, maioneza sau alaturi de o salata de orice fel.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Dovlecei Prajiti la Tigaie -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota. Ne va fi de mare ajutor in a ne continua activitatea si a publica noi retete. Multumim!
IMPORTANT!!! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Dovlecei la Cuptor cu Suluguni – nemaipomenit de gustosi, crocanti si aromati, datorita cascavalului Suluguni afumat.
Pofta buna!