Reteta Somon inabusit in smantana cu usturoi, capere si masline din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum poti face cel mai gustos si catifelat Somon inabusit in smantana.
Este o reteta destul de simpla, din ingrediente simple si exceptional de gustoasa si aromata, care merita incercata macar odata si pe care o veti gati nu numai odata la cina de diminica, pentru a va rasfata papilele gustative, ci chiar mai des.
Recunosc, somonul, este un peste destul de scump, insa merita toti banii si merita sa fie gatit, macar, de sarbatori sau la cina de duminica. Cel mai convenabil este sa il achizitionati intreg si sa il defiletati dvs. acasa.
Cum sa faci Somon inabusit in smantana cu usturoi?
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 fileuri sau 4 medalioane de somon;
- 1 lingura capere de la otet sau in sare;
- 3-4 catei de usturoi;
- 100 gr masline (am folosit mesline negre, desi, de obicei, folosesc masline verzi la acest preparat, pentru ca sunt mai acrute);
- 200 gr smantana fermentata sau iaurt grecesc, in cazul in care, evitati smantana fermentata;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- unt cat o nuca;
- 1/2 legatura marar verde;
Somon inabusit – Mod de preparare:
- Mai intai de toate, se pregatest toate ingredientele, pentru a le avea la idemana; se curata si se feliaza usturoil; caperele se spala sub jetul de apa rece, pentru a indeparta otetul sau urmele de sare, apoi se toaca marunt.
- Se spala si se toaca mararul verde si maslinele sau se pot lasa si intregi, daca sunt mai marunte.
- Se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie fileurile sau medalioanele de somon, apoi se portioneaza (fileurile se taie in doua, medalioanele -nu).
4. Se asezoneaza fileurile portionate cu sare si piper dupa gust, apoi se prajesc in uleiul de masline bine incins cate 2-3 min. pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos si uniform.
5. Se adauga usturoil si caperele tocate iar dupa 1 min. se adauga untul urmat de smantana, foaia de dafin si piperul negru; se acopera tigaia cu un capac potrivit si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic 2-3 min.
6. Se opreste aragazul, se adauga mararul tocat, se acopera din nou tigaia cu un capac si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a putea fi servit preparatul alaturi de salata sau piure de cartofi.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Somon inabusit in smantana -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Medalion de somon la gratar cu sos de iaurt.
Pofta buna!