Reteta Supa crema de ciuperci cu smantana din Categoria Ciorbe si supe. Supa crema de ciuperci mancaruricugust. Afla cum sa faci cea mai delicioasa Supa crema de ciuperci cu smantana. Gasesti aici reteta completa cu poze si pasi de urmat.
Este un preparat foarte gustos si catifelat, din putine ingrediente simple si accesibile oricui si, care se face foarte usor. Avantajule acestei supe este, ca se poate face si de post, deci evitati sa adaugati kaizer si smantana, si va fi la fel de gustoasa si catifelata.
Multi dintre dvs. ati avut ocazia, macar odata, sa savurati o portie de Supa de ciuperci la restaurant si v-ati intrebat in sinea dvs.: „Oare cum o gatesc?” sau „Ce au adaugat de este atat de buna?”.
Va spun un lucru, nu doar Supa de la restaurant este gustoasa, ci si cea gatita de dvs. acasa, ba, chiar poate fi mult mai gustoasa si, macar, stiti ce ingredinte ati folosit si in ce conditii ati gatit-o.
Cum sa faci Supa crema de ciuperci cu smantana?
Ingrediente:
- 500 g ciuperci Champignons (am folosit Champignons brune);
- 50 g kaiser sau bacon afumat;
- 1 fir de praz mediu;
- 1 morcov mediu;
- 1-2 fire ceapa verde;
- 1/4 radacina de telina;
- 3-4 catei de usturoi;
- 1.5 l supa de pui sau de legume, insa puteti adauga si apa rece de la robinet;
- 2 foi de dafin (una pentru supa si cealalta pentru ciuperci, cand le vom pune la fiert);
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 3-4 linguri de smantana fermentata;
- 1/2 legatura marar sau patrunjel verde;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- In primul rand, curatam si spalam bine ciupercutele, apoi le punem la fiert in apa cu 1/3 lingurita de sare, 1 foaie de dafin si un praf de piper negru. Dupa ce au dat in clocot le mai lasam sa fiarba 3-4 min., apoi oprim aragazul.
- Intre timp, curatam, spalam si tocam legumele, nu conteaza cum le tocam, deoarece la final le vom pasa. Ceapa verde o tocam partea alba separat de cea verde (cozi).
- Kaizerul il taiem cubulete mici; tocam mararul verde, pentru a-l avea gata tocat.
- In cratita in care urmeaza sa gatim supa, prajim in uleiul bine incins kaizerul, apoi il scoatem pe o farfurioara. In uleiul ramas, calim 3-4 min legumele tocate anterior, inclusiv usturoiul si partea alba a cepei verzi.
- Scoatem ciupercile din zeama in care au fier si le taiem in doua. Adaugam ciupercile tocate peste legumele calite si le mai lasam alte 2-3 min.
- De obicei, dau deoparte cateva ciupercute pe care le adaug la sfarsit in fiecare farfurie cu delicioasa supa.
6. Apoi, se adauga supa de pui sau de legume, foaia de dafin, piperul negru si partea verde a cepei verzi, lasam sa fiarba cca 7-9 min. la foc mediu sua pana legumele s-au inmuiat suficient de bine.
7. Pasam supa, apoi adaugam: kaizerul prajit anterior, 1-2 linguri de smantana si lasam sa dea un clocot; oprim aragazul, adaugam mararul tocat, amestecam, acoperim cratita cu un capac potrivit si lasam sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire.
Pregatiri finale…
8. Dupa ce repartizati Supa in farfurii adaugati deasupra cate 2-3 ciupercute din alea, care au fost date deoparte si cate o lingura de smantana si mancarea este gata pentru a fi servita.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Supa crema de ciuperci -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Supa-crema de morcovi de post.
Pofta buna!