Reteta Chiftelute in sos picant din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai delicioase Chiftelute in sos picant cu chimen, care ti se topesc in gura de fine, aromate si gustoase ce sunt.
Cum sa faci cele mai bune Chiftelute in sos picant?
Ingrediente:
- 600 g carne tocata de curcan;
- 1 ceapa mare;
- 3 catei de usturoi;
- 1-2 felii paine de ieri;
- 100 ml lapte integral 3.2% grasime;
- 1 ou;
- 100 gr bacon afumat;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat dupa gust;
- 1 lingurita seminte de chimen;
- 1/3 lingurita praf de ghimbir;
- 1 praf piper de Cayenne sau boia iute;
- 1 foaie de dafin;
- 300 ml bulion de casa, ca este mult mai gustos ecat cel din comert;
- 1/2 legatura marar verde;
- 1/2 lingura faina alba de grau tip 000;
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftelute in sos picant sau Chiftelute picante:
- In primul rand, se curata ceapa si usturoiul, pentru a le avea la indemana, deoarece ceapa o vom sota usor, iar usturoiul il vom da prin masina de tocat impreuna cu carnea si painea inmuiata.
- Intr-o tigaie, adaugam putin ulei (1/2 lingurita) si calim ceapa pana devine sticloasa, o vom adauga in bolul cu carnea tocata si celelalte ingrediente. Painea se inmoaie in lapte.
- Se da carnea prin masina de tocat urmata de painea inmuata in lapte (usor stoarsa) si usturoi, apoi se adauga: chimenul, oul, sare si piper negru dupa gust, se amesteca totul pana compozitia se leaga bine.
- Se inmoaie mainele in apa si se formeaza chiftelutele de marime cat de cat egala, se prajesc in uleiul incins cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos capatand o nuanta aurie, cum se poate vedea si in poza de mai jos.
5. Se scot chiftelutele pe o farfurie intansa sau craticiaoara in care a fost asternut un prosop de hartie, pentru ca sa absoarba uleiul in exces ramas de pe urma prajirii. Baconul se taie cubulete mici.
Chiftelute in sos picant – Trecem la sosul picant, propriu-zis…
6. Intre timp, se poate trece la sosul picant, intr-un ceaun sau cratira teflonata cu fundul gros, se incinge un strop de ulei si se prajeste baconul, apoi se scoate pe o farfurioara.
7. In grasimea ramasa de pe urma baconului, se adauda cu grija chiftelutele, se presara pudra de ghimbir, baconul prajit, piperul negru si faina, se amesteca cu grja ca sa nu se sfarme chiftelutele, apoi se adauga foaia de dafin si bulionul.
- Nu se caleste si ceapa pentru sosul picant, deoarece a fost adaugata ceapa calita in chiftelute.
8. Se lasa sa fiarba la foc mediu cca 3-4 min, apoi se opreste aragazul, se adauga mararul tocat, se acopre ceaunul cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a fi servite alaturi de garnitura preferata.
Nota: Ca si garntura pentru Chiftelutele picante am servit crupa de grau cu unt, insa dvs. puteti servi: piure de cartofi sau orez pufos.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Chiftelute in sos picant -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Chiftelute marinate cu piure de cartofi.
Pofta buna!