Reteta Covrigei umpluti cu carne tocata

Covrigei umpluti cu carne tocata

Reteta Covrigei umpluti cu carne tocata
covrigei-umpluti.jpg

Reteta Covrigei umpluti cu carne tocata o specialitatea neobisnuit de buna din tarile ex-sovietice, care se face de marile sarbatori, precum: Paste si Craciun si nu numai din Categoria Aperitive si Salate de casa.

Afla cum sa faci cei mai deliciosi Covrigei umpluti cu carne tocata – aperitivul ideal pentru masa de Paste si nu numai -, care merge servit cu orice aperitiv rece sau cald sau alaturi de orice tip de salata.

Este o reteta destul de veche, nu mai tin minte, cand am incercat pentru prima data acest aperitiv super-delicios, care se gateste, de obicei, de sarbatori sau la orice festivitate, deoarece arata foarte bine pe platourile de servire se sunt de-adevaratelea deliciosi.

Este un aperitiv, care poate fi servit atat rece cat si cald, se face foarte usor, din ingrediente simple si absolut delicios; nu inteleg de ce nu am postat pana acum aceasta reteta minunata pe care, efectiv, o ador.

Nu imi imaginez Pastele sau Craciunul fara acesti deliciosi Covrigei umpluti, care ocupa un loc de cinste pe masa si pe care in fiecare an ii gatim impreuna cu fetita surorii mele, pentru ca, ii adoram.

Se fac, de obicei, din covrigei ucrainesti sau moldovenesti, care sunt usor dulci si cu aroma usoara de vanilie si se potrivesc de minune cu umplutura de carne tocata, si nu covrigei sarati romanesti, ca nu vor fi buni.

Cum sa faci cei mai deliciosi Covrigei umpluti cu carne tocata?

Ingrediente:

  • 500 gr covrigei cu vanilie ucrainesti;
  • 2 oua;
  • 300 gr carne tocata de porc sau orice carne doriti: piept de pui, curcan, manzat sau peste;
  • 200 ml lapte integral 3.5 % grasime;
  • 1 cepa mica sau 1-2 fire ceapa verde;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust;
  • 2-3 fire marar sau patrunjel verde;
  • 100 g faina alba de grau;
  • ulei pentru prajit

Covrigei umpluti – Mod de preparare:

  1. In primul rand, se pregateste umplutura: se toaca carnea cu ceapa si usturoiul; se toaca marunt verdeata, se combina totul lalolalta si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  2. Covrigeii se pun la unmuiat in laptele caldut si se lasa cate 2-3 min pe fiecare parte, pana se inmoaie putin devenind mai pufosi, cum se vede in poza de mai jos.
covrigei-umpluti.jpg

3. Se bat ouale, cu ajutorul unei furculite, cu un praf de sare si piper negru.

4. Se umpla covrigeii cu carnea tocata, se trec prin faina, prin oul batut.

covrigei-cu-carne-tocata.jpg

5. Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul bine incins cate 2-3 min pe fiecare parte, la foc mediu, sau pana se rumenesc frumos formand o crusta maronie deasupra, cum se poate observa in prima poza.

covrigei-umpluti.jpg

6. Daca nu vreti sa ii prajiti la tigaie atunci ii dati la cuptorul incins la 180 C pentru 25-35 min., mie mai mult imi plac cei prajiti la tigaie, parca mi se par mai suculenti, vorbim de umplutura, decat cei la cuptor.

7. Daca ii dati la cuptor atunci asterneti foaie de pergament la fundul tavei de copt si ungeti cu ulei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, pentru a va fi mai usor sa ii dezlipiti, cand vor fi gata.

Covrigei umpluti
covrigei-umpluti.jpg

Covrigei umpluti – Cateva sfaturi privind servirea…

Nota: Oricum sunt gustosi se cei facuti la cuptor, mai ales, daca incercati sa evitati prajelile sau sunteti la dieta.

Ii puteti servi impreuna cu alte aperitive calde sau reci sau alaturi de o salata de primavara cu salata verde si leurda, ca vor nespus de gustosi, ca, in fond, gustul este asemanator cu cel al chiftelutelor, insa cu o nota neobisnuita data de deliciosii covrigeii.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Covrigei umpluti cu carne tocate -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Chiftelute de manzat cu piure de cartofi si sfecla.

Pofta buna si Paste Fericit!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...