Reteta Banana Bread sau Chec cu Banane a la MancaruriCuGust o reteta simpla si foarte gustoasa din Categoria Dulciuri de Casa.
Afla cum poti sa faci cea mai gustoasa si pufoasa Banana bread, ca sigur, aveti 2-3 banane ratacite (inegrite) prin frigider.
Banana bread, asa ii zic americanii, este o reteta simpla de Paine cu banane, desi, mai degraba, este un Chec si nu o paine, deoarece este foarte dulce si foarte aromata.
Gratie texturii umede si a gustului gulceag si fructat, Banana bread, merge mai mult sa fie servita alaturi de o cana de ceai sau lapte decat alaturi de mancaruri pe baza de carne sau peste.
Cu sigiranta, majoritatea dintre dvs. ati avut, macar odata, banane uitate prin frigider, care s-a s-au inegrit deja si pe care va era mila sa le aruncati la cosul de gunoi, ca doar ati platit banuti pentru ele.
Asa ca, iesirea din situatie este sa nu le mai aruncati la cos, ci sa preparati aceasta reteta namaipomenit de gustoasa, frageda si aromata de Banana bread – desertul ideal pentru pranzul de duminica.
Este reteta mea proprie pe care o fac de foarte mult timp, mai exact, de cand am aflat de Banana bread, am incercat totul la ochi si mi-a iesit din prima cel mai fraged si pufos chec posibil.
Desertul ideal, in special, pentru persoanele diabetice, deoarece se poate renunta definitiv la zahar, dulceata va fi data de bananele coapte folosite la prepararea checului.
Urmand, intocmai, pasii din retetea de mai jos veti obtine cea mai gustoasa si catifelata Banana bread pe care ati servit-o vreodata si nu un pietroi sau buturiga, cum am vazut adesea pe net sau la televizor.
Cum Poti sa Faci Cel Mai Bun Banana Bread sau Chec cu Banane?
Ingrediente:
- 1 ou mare „L”;
- 2 banane negre sau bine coapte;
- 3 linguri cu zahar brun sau zahar tos ( daca suferiti de diabetul zaharat, stunci nu mai adaugati zahar, deoarece bananele sunt suficient de dulci incat sa dea dulceata checului);
- 3 linguri ulei de floarea soarelui;
- 2 -3 linguri kefir sau lapte batut;
- 1 pahar cu faina alba de grau tip 000;
- 1/2 pachetel praf de copt;
- un praf scortisoara macinata;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 1 lingurita esenta de rom;
- zahar pudra, pentru ornat, sau glazura, daca aveti timp sa o preparati.
Mod de Preparare:
- In primul rand, se pregatesc pregatesc ingredientele ca sa fie toate la indemana. Se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o spuma fina deasupra.
- Intr-un castron sau bol de sticla se combina ingredientele uscate: faina, scortisoara si praful de copt.
- Se curata si se taie cubulete bananele sau se zdrobesc cu ajutorul unei furculite de inox.
- Se adauga uleiul, kefirul si esenta de rom; se amesteca bine, apoi se adauga bananele, care au fost taiate cubulete sau au fost zdrobite cu ajutorul furculitei.
5. Imediat, se adauga ingredientele uscate si se amesteca foarte bine incat sa nu ramana cocoloase de faina.
6. Se varsa compozitia in forma de chec, care a fost, in prealabil, tapetata cu unt si faiana de grau, apoi se da la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 40-45 min, depinde ce tip de cuptor aveti.
7. Cand in mijlocul checului s-a format crapatura magica, incercati cu o scobitoare sa vedeti, daca este gata, adica scobitoarea trebuie sa fie fara urme de aluat crud, doar usoar unsuroasa din cauza uleiul folosit.
8. Dupa ce ati scos Checul de la cuptor si l-ati lasat sa se raceasca putin, il scoateti pe o bucata de hartie de pergament sau o coala A 4 si il presarati cu zaharul pudra.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Banana bread sau Chec cu banane -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa veeti si reteta noastra de Chec de morvovi cu nuci si visine.
Pofta buna si spor la treaba!