Reteta Jambon la tigaie cu capere

Jambon la tigaie cu capere si portocala

Jambon la tigaie cu capere
jambon-la-tigaie.jpg

Reteta Jambon la tigaie cu capere si portocala servit cu salata de rosii si cartofi copti din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cel mai gustos si aromat Jambon la tigaie cu capere si suc de portocala.

Caperele si sucul de portocala se preteaza excelent cu carnea de porc conferindu-i o aroma si un gust placut dulce-saratel si o aroma usoara de citrice.

Jambonul, subapeciat…

Jambonul, ca atare, este putin cam subapreciat la noi, deoarece multe persoane il considera gras, preferand ceafa de porc, insa, daca este ales bine, adica sa nu fie prea gras, este nemaipomenit de gustos, dulce si aromat.

In general, carnea de porc este foarte dulce si gustoasa, mai ales, daca este gatita corect si cu cat mai putine condimente, care nu tot timpul isi au rolul, pentru a-i pune in valoare dulceata naturala.

Dupa cum se poate vedea in poza de mai jos, am ales un jambon nu foarte gras si cu sorici, care va deveni usor crocant in timpul frigerii, tocmai acea grasime va da preparatului un gust si o aroma deosebit de bune si va face preparatul mai suculent.

Incerc sa mananc cat mai rar asemenea preparate grele, precum: jambon la tigaie, ceafa de porc etc., insa odata la cateva luni se merita sa faci un gratar bun sau sa le gatesti la tigaie sau la cuptor.

Pentru ca, placerea primita in timpul savurarii acestor preparate simple, aromate si gustoase este una enorma si deloc de neglijat; ramai cu un gust bun si o placere sau, mai bine zis, o implinire sufleteasca.

Cum se face deliciosul Jambon la tigaie cu capere si suc de portocale? 

Ingrediente: 

  • 800 gr jambon proaspat de porc;
  • sucul proaspat stors de la 1/2 portocala;
  • 1 lingura capere din otet;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • un praf de boia iute;
  • 8 cartofi medii

Mod de preparare Jambon la tigaie cu capere si portocala:

  1. Cartofii se spala bine cu ajutorul unui burete de bucatarie (de vase), se pun intr-o tava, se dau la cuptorul preincalzit la 180 C – 190 C si se lasa pana trec cu brio testul scobitorii sau al furculitei, cca 40-60 min.
  2. Jambonul de porc se spala, se feliaza in 8 bucati (cate doua bucati de persoana), se bate cu ciocanul pentru snitele, pentru a obtine un Jambon fraged si nu talpa de la adidasi.
  3. Se sareaza si pipereaza, apoi se lasa la rece pentru min. 10-15 min., pentru o asezonare mai buna.
Jambon la tigaie cu portocala
jambon-la-tigaie.jpg

4. Usturoiul se trece prin presa sau se piseaza in piua, iar deasupra se stoarce sucul de portocala, se amesteca ( va fi adaugat la sfarsit, cand jambonul este deja rumenit frumos pe ambele parti).

5. Caperele se spala sub jetul de apa rece, pentru a mai diminua acreala ramasa de la otetul in care au fost conservate.

Jambon la tigaie, frigerea…

6. Se frig bucatile de jambon in uleiul incins bine, cate 3-4 min. pe fiecare parte, sau pane se rumeneste frumos, se adauga caperele si se lasa pana devin usor crocante (2-3 min).

7. Apoi, se toarna peste jambon sucul de portocala cu usturoi, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit cca 5-7 min.

8. Se ia capacul si se mai lasa alte 3-4 min, pana se evapora sucu de portocala si zaharul ramas se va carameliza. !!! Nu lasati foarte mult, deoarece usturoiul se va arde si va deveni amar.

Jambon la tigaie reteta mancaruricugust
jambon-la-tigaie.jpg

8. Cartofii copti se scot de la cuptor, se cresteaza si se adauga deasupra unt, ulei de masline sau zeama din tigaia cu jambon. Se monteaza preparatul pe farfurie si se serveste cu o salata de rosii  si castraveti.

Nota: Pregatit, urmand pasii de mai sus, veti obtine cel mai gustos si aromat Jambon pe care l-ati mancat vreodata si poate fi servit, mai ales, la cina acompaniat de o salata de rosii cu castraveti si mult marar, cartofi copti si un ou ochi.

Daca v-a placut reteta de astazi – Jambon la tigaie cu capere si portocala -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Carnati macelaresti de casa la gratar .

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...