Reteta Mancare de cartofi cu vanata coapta de post ca la bunica din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Mancare de cartofi cu vanata mancaruricugust – aromata si foarte gustoasa.
Pentru ca, suntem in postul Pastelui si multi dintre dvs. nu mai stiti, deja ce mancare sa mai faceti, desi postul abia a inceput, dar, parca, v-ati saturat de tot si de toate in acelasi timp.
Va recomandam, sa incercati cea mai gustoasa si parfumata Mancare de cartofi cu vanata coapta – o reteta usoara, din ingrediente simple si chiar foarte gustoasa. Sigur, nu ati mancat asa ceva pana acum!
Un fel de mancare cat se poate de simplu, din ingrediente putine si ieftine, care se pregateste destul de usor si nu necesita mari cunostinte in ale gatitului si nici mult timp.
Presupun, ca majotitatea dintre dvs. aveti in congelator pungute cu vanata coapta pe care o folositi la prepararea salatelor, insa nici nu stiti cat gust si cata aroma poate da preparatului nostru vanata coapta.
Aroma de fum, daca vinata este coapta pe aragaz sau pe carbuni ( nu imi place vanata si ardeiul copti in cuptor!!!), va conferi un gust absolut delicios – de fum mancarii de cartofi.
Cum sa faci cea mai gustoasa Mancare de cartofi cu vanata coapta?
Ingrediente:
- 1 kg cartofi;
- 1 ceapa medie;
- 1 morcov mediu;
- 250 gr vanata coapta;
- 1 lingurita boia dulce sau iute, dupa caz;
- 1 lingura pasta de tomate;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- 1 cana cu apa sau supa de legume fierbinte;
- 1 legatura de marar verde
- 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floare soarelui
Mod de preparare:
- In primul rand, se curata si se toaca marunt ceapa si morcovul; cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau dupa preferinta fiecaruia; se toaca marunt si vanata coapte.
- Se pun la calit ceapa si morcovul, doar cat sa se inmoaie putin, apoi se adauga, pe rand, boiaua si pasta de tomate.
- Se amesteca si, imediat, se adauga cartofii taiati sferturi, deoarece boiaua are tendinta de a se arde capatand un gust amariu, nu chiar placut.
4. Se lasa sa se inmoaie cartofii putin (3-5 min.), apoi se adauga supa fierbinte, foaia de dafin, piperul negru se lasa sa fiarba la foc mediu pana sunt gata cartofii.
5. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga vanata copata si sare dupa gust; la final, se adauga mararul tocat, se acopera ceaunul cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a fi servita.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Mancarare de cartofi cu vanata coapta de post -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Sprijiniti blogul!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Mancare de cartofi cu ciuperci si capere de post – o reteta simpla, satioasa si nespus de gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Pofta buna!