Reteta Pui la ceaun cu usturoi si cimbru o reteta simpla si foarte gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cel mai fraged si gustos Pui la ceaun cu usturoi si cimbru – o reteta simpla, din ingrediente simple si absolut delicioasa.
Avem momente, cand parca ne-am saturat de toate felurile de mancare, ca este vorba despre ciorba, tocanita sau pilaf si vrem ceva simplu, rapid si gustos in acelasi timp.
De obicei, servesc acest fel de mancare simplu si gustos cu garnitura de piure de cartofi si orice salata de legume, de aceasta data am servit cu salata verde, insa puteti servi cu cartofi natur sau legume trase la tigaie.
In aceste momente de criza si plictiseala gastronomica, cand ne aflam in pana de idei, va recomand, sa pregatiti un fel de mancare pe cat se poate de simplu, insa foarte gustos si satios in acelasi timp.
Este un preparat destul de simplu, deci, nu avem nevoie de cine stie ce ingrediente scumpe, ci de ingrediente ieftine pe care, cu siguranta, le aveti in frigider, congelator si/sau camara.
Ador puiul pregatit in asa fel, cat mai simplu, satios, cu un gust si o aroma bogata, care parca iti ung sufletul si iti rasfata papile gustative. Oricum, carnea prajita/inabusita la ceaun este dementiala si nu te mai saturi niciodata.
Cum sa faci cel mai bun Pui la ceaun cu usturoi?
Ingrediente:
- 1 pui mediu de 1.3-1.5 kg;
- 5-6 catei de usturoi;
- sare si piper dupa gust;
- 1 foaie de dafin;
- 1/2 lingurita cimbru uscat;
- 1 varf de ardei iute sau fulgi de ardei;
- 150 ml supa de pui sau de legume;
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Pentru garnitura: 8-10 cartofi medii, sare si unt (lapte itegral sau ou, optional
Mod de pregatire Pui la ceaun cu usturoi si cimbru:
- Se portioneaza, in bucati potrivit de mari, se spala si se pune la prajit puiul, intr-un ceaun. La inceput puiul v-a lasa zeama, asa ca, acoperim ceaunul cu un capac si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic.
2. Separat, se pun la fiert in apa cu sare, cartofii, care au fost curatati, spalati si taiati cubulete potrivit de mari;
3. Cand zeama din ceaun s-a evaporat si auzim, cum puiul a inceput sa sfaraie, a inceput procesul de prajire, se adauga cateii de usturoi, car au fost taiati felii.
4. Se amesteca, se lasa 1-2 min., apoi se adauga sarea, piperul, ardeiul iute, cimbrul, foaia de dafin si supa de pui; se lasa sa fiarba inabusit 15-20 min. sau pana se patrunde puiul.
5. Dupa ce au fiert cartofii, se paseaza; se adauga sare dupa gust si untul; se serveste cu piure de cartofi si orice tip de salata.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pui la ceaun cu usturoi si cimbru -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de miel la ceaun in cuptor.
Pofta buna!