Reteta Varza inabusita in smantana cu usturoi, ardei iute si marar verde din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Varza inabusita in smantana cu usturoi si marar verde pe care am servit-o cu peste prajit si, pe care ar trebui sa o incerci numaidecat, daca nu mai stii ce sa gatesti.
Pe langa traditionala Varza calita obisnuiesc sa gatesc si Varza dulce sau murata inabusita in smantana cu multe legume,usturoi, ardei iute si marar verde. De obicei, servesc aceasta reteta cu cartofi natur si peste prajit sau peste la gratar, care merg de minune impreuna.
Cum sa faci Varza inabusita cu smantana?
Ingrediente:
- 1 capatina de varza alba (1-1,5 kg);
- 1 ceapa mare;
- 1 morcov mare;
- 1 ardei gras;
- 1 dovlecel mediu;
- 4-5 catei de usturoi;
- 1/3 ardei iute sau un praf boia iute;
- 1/3 lingurita pudra de ghimbir, optional, care,pe langa aroma va da si o nota picanta;
- 3 linguri de smantana;
- 1-2 foi de dafin;
- sare si piper negru dupa gust;
- 1 legatura marar verde;
- 1 lingura ulei masline sau floarea soarelui
Pasi de urmat:
- Se curata, se spala si se toaca legumele dupa cum urmeaza: ceapa si morcovul se taie in doua, apoi se feliaza; ardeeiul gras si dovlecelul se taie fideluta; usturoiul se taie cubulete.
- Se curata varza de frunzele exterioare, care adesea sunt pline de pamant, apoi se taie in doua, se scoate cotorul si se toaca marunt.
- Se calesc legumele in uleiul incins, pana capata o nuanta aurie, apoi se adauga pudra de ghimbir si ardeiul iute/boiaua;
- Se adauga sarea, piperul negru si foile de dafin; se amesteca bine si se adauga varza tocata. Se acopera ceaunul/oala cu un capac potrivit si se reduce focul; se amesteca din cand in cand.
5. Dupa ce varza s-a inmuiat si si-a redus considerabil volumul, se adauga smantana; se amesteca, se adauga mararul tocat si se lasa 1-2 min. pe foc, apoi se inchide aragazul.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Varza inabusita in smantana -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Varza murata calita cu mar si carnati proaspeti.
Pofta buna!