Dovlecei la cuptor cu Suluguni, rosii si marar verde din Categoria Aperitive si Salate de casa. Vezi, cum sa faci cei mai gustosi Dovlecei la cuptor cu Suluguni si rosii, reteta pas cu pas, pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Acum, ca suntem in plin sezon al dovleceilor, va propun sa incecati o reteta simpla si foarte gustoasa de Dovlecei la cuptor cu cascaval Suluguni afumat, rosii si marar verde.
Deci, dovleceii, pot fi gatiti si in alte moduri nu doar prajiti la tigaie, cu sau fara ou, sau la gratar, ci si la cuptor cu cascaval, rosii si marar verde sau Zacusca de dovlecei.
Naturali, plini de vitamine si minerale, deoarece raman usor crocanti, adica nu isi pierd in totalitate vitaminele si mineralele, iar cascavalul Sulugini le da o aroma bestiala de fum natural..
Suluguni este un cascaval traditional georgian (gruzin) patentat, care mai intai este tinut in saramura, iar apoi afumat. De obicei, este produs din lapte pasteurizat de vaca, bivolita sau o combinatie dintre aceste doua tipuri de lapte.
Traditional, acest tip de branza in saramura este pregatit in totalitate manual din lapte autohton si cu folosirea cheagului natural si nu sintetic, cum se obisnuieste la noi.
Este un preparat-aperitiv, care se gateste simplu, fara prea multe batai de cap si, care merge servit ca atare sau ca si garnitura la preparatele din carne sau peste.
Gustul este de-a dreptul senzational, datorita aromei de fum natural data de deliciosul cascaval Suluguni, care se potriveste de minune cu gustul dulceag al dovleceilor si gustul dulce-acrisor al rosiilor, nu mai zic de mararul verde…
Cum sa faci cei mai buni Dovlecei la cuptor cu Suluguni?
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei tineri;
- 2-3 rosii coapte de gradina;
- 150 gr cascaval Suluguni afumat;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 legatura marar verde
Dovlecei la cuptor cu Suluguni – Mod de pregatire:
- In primul rand, se spala, se taie capetele si se feliaza dovleceii in felii de 0.5 cm grosime; rosiile se spala si se taie felii, la fel, de 0.5 cm grosime.
- Se transfera, dovleceii, intr-un castron mai incapator; se adauga uleiul de masline, sare si piper negru dupa gust, se amesteca, incat dovleceii sa fie bine unși cu ulei si asezonati cu sare si piper.
- Se aranjeaza dovleceii intr-o tava; deasupra se aseaza feliile de rosii si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 15-20 min.
- Dupa 15-20 min se scoate tava si se presara uniform cascavalul Suluguni afumat. Se da la cuptor, pentru inca 6-8 min. sau pana cascavalul se topeste si capata o crusta aurie deasupra.
- Se scoate tava de la cuptor, iar deasupra se presara mararul verde tocat grosier.
Acest aperitiv exceptional de gustos se poate servi atat in stare calda (fierbinte), cat si, rece alaturi de alte aperitive sau preparate din carne sau peste la diverse festivitati sau sabatorile in familie.
Daca v-a placut reteta de astazi – Dovlecei la cuptor cu Suluguni -, dati-ne un Share/Like sa o vada si altii. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre imposibil sa nu va placa, precum:
Pofta buna!