Ton rosu la tigaie cu legume si ou din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum sa gatesti cel mai gustos Ton rosu la tigaie cu legume si ou perfect pentru micul dejun, pranz sau cina.
Este o reteta simpla, din ingrediente sanatoase si foarte gustoasa, care poate fi gatita, cand nu aveti timp sau chef pentru a gati ceva mai complicat, si poate fi servita alaturi de orice tip de salata doriti.
Tonul rosu are o carne foarte gustoasa, satioasa, cu un gust si o textura aparte, mai ales, daca este facuta la tigaie sau gratar, asemanatoare carnii de manzat sau vita.
Datorita proprietatilor benefice, carnea de ton rosu, bogata in Omega 3, micro si macro nutrienti, poate fi folosita ca si inlocuitor al carnii de vita, pentru cei care opteaza pentru un stil de viata sanatos renuntand in totalitate sau partial la carnea/proteinele de origine animala.
Ador acest preparat simplu, gustos si sanatos, care poate fi servit, atat la micul dejun, cat si, la cina, avantajul este, ca se pregateste destul de rapid si nici nu este nevoie de foarte mare indemanare.
Cu totii avem cate o bucata ratacita de peste sau file de peste prin congelator, care asteapta sa ii vina randul si sa ne bucure papilele gustative cu ceva nou si delicios.
Daca nu aveti file de ton, care este un peste destul de scump, atunci puteti folosi orice file de peste, insa, tot atat de bine puteti sa gatiti acest preparat si cu piept de pui sau de curcan ori carne de porc.
Cum sa faci cel mai bun Ton rosu la tigaie cu legume si ou?
Ingrediente:
- 600 gr file de ton rosu;
- 1-2 ceapa rosie, pentru ca, este mai dulce si mult mai aromata, decat cea galbena;
- 1 morcov mare;
- 1 ardei gras mare;
- 1/2 ardei iute, optional;
- 3 -4 oua;
- sare dupa gust;
- piper proaspat macinat;
- 2-3 fire ceapa verde;
- 1/2 legatura marar verde;
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
- In primul rand, se portioneaza fileul de ton si se asezoneaza cu sare si piper negru, dupa gust; Am avut si niste lapti de scrumbie, pe care i-am adaugat alaturi de ton.
2. Ceapa rosie se taie in doua, apoi, se feliaza; morcovul si ardeiul gras se toaca jullien sau dupa prreferinta fiecaruia dintre dvs.
3. Se soteaza legumele, care trebuie sa ramana crocante, in uleiul incins, apoi, se adauga bucatelele de ton; se frig cate 1-2 min pe fiecare parte.
4. Se adaga ceapa verde si mararul tocate si se opreste aragazul. Pranzul este gata!
5. Imediat, cum am oprit aragazul, se adauga ouale, care trebuie sa se faca de la caldura emisa de tigaia incinsa, pentru a avea o textura fina si un gust placut dulceag; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Ton rosu la tigaie cu legume si ou -, dati-ne un Share/Like, pentru ca sa ovada si pretenii dvs. , sau acordati-ne o nota. Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Medalion de somon la gratar cu sos de iuart cu usturoi – absolut delicios.
Pofta buna!