Placinta cu ciuperci ca la mama acasa din categoria Placinte si Pizza de casa. Gasesti aici de ce ingrediente vei avea nevoie, dar si, pasii de urmat, pentru a obtine cea mai gustoasa, aromata si frageda Placinta cu ciuperci. Rasfatul de week-end!!!
Ador ciupercile si de accea, Placinta cu ciuperci este printre preferatele mele, asi putea sa mananc dimineata, la prinz si seara, si tot nu m-asi satura, la cat de buna este.
Am crescut cu placinta, am placinta in ADN-ul meu, mama ne facea, in fiecare duminica sau zi de sarbatoare, placinta cu diverse umpluturi, pe care o mancam cu mare placere.
Totodata, Placinta se poate face cu orice tip de umplutura, de la branza sarata sau dulce si pana la cartofi, carne, ficat sau varza murata si va fi la fel de buna.
Este cel mai gustos aperitiv, acum depinde de ce umplutura are, daca este cu branza dulce, mere sau dovleac, atunci mai bine se va incadra la desert, decat la aperitiv.
Cum sa faci cea mai buna Placinta cu ciuperci reteta?
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 ou;
- sare;
- faina si apa (se pot folosi foi pentru placinta din comert sau lavaș).
Pentru umplutura:
- 1 kg de ciuperci champignon;
- 2-3 cartofi rosii din care vom face piure;
- 1 ou, care are rolul de a lega si a face umplutura mai cremoasa;
- 1 ceapa alba;
- 1 morcov, optional;
- 2-3 fire ceapa verde;
- 1 legatuta de marar;
- sare si piper dupa gust;
- 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui
Placinta cu ciuperci – Mod de preparare:
- Mai intai de toate, se curata, se spala si se pun la fiert cartofii in apa cu putina sare.
- Se spala rapid ciupercile, se asaza pe un prosop, pentru a scapa de surplusul de apa, ca si asa, ciupercile, sunt pline de apa.
- Se curata, se spala si toaca marunt: ceapa, ceapa verde, morcovul si mararul verde si se dai deoparte pentru mai tarziu.
- Intr-o tigaie antiaderenta, se adauga uleiul de masline si se soteaza ceapa si morcovul, apoi se adauga ciupercile tocate; se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
5. Dupa ce au fiert si racit putin cartofii, se varsa apa, se adauga o bucata de unt, sare si piper dupa gust, se sfarama cu ajutorul unei furculite sau a presei pentru piure si se amesteca bine incat sa se topeasca untul.
6. Se adauga piureul de cartofi peste ciupercile sotate, urmat de ou, ceapa verde, marar si se asezoneaza cu sare si piper, daca este cazul.
7. Se intinde aluatul sau foile pentru placinta, deasupara se intinde delicioasa umplutura de ciuperci, apoi se ruleaza incat sa obtinem un rulou gros.
8. Se portioneaza placinta (ruloul) in bucati a cate 5-6 cm latime si se aseaza in tava unsa cu unt sau ulei de floarea soarelui.
9. Se da la cuptorul incins la 190 C, pentru 40-50 min, acum depinde de cuptorul fiecareia dintre dvs., sau pana se rumeneste frumos.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi, Placinta cu ciuperci, dati-ne un Share/Like! Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Placinta traditionala de dovleac facuta in casa, asa cum o faceau bunicile noastre.
Pofta buna!