Snitele din Inimioare de Pui cu un gust si o textura aparte din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai gustoase Snitele din inimioare de pui sau curcan, care se vor termina cat ai clipi din ochi.
Este reteta o usor de gatit, satioasa si extrem de gustoasa, diferita de traditionalele snitele din carne de porc sau pui, cu o textura si un gust neobisnuit, care nu se uita atat de repede.
Putin Despre Inimioarele de Pui…
Mult subapreciate, inimioarele de pui, sunt delicioase, satioase, nu ingrasa si sunt accesibile oricui.
Fiind considerate cele mai sanatoase alimente, sarace in calorii ( cca 152 kcal per 100 gr), deoarece sunt constituite din muschi si ar trebui incluse in dieta de zi cu zi.
Bogate in: vitamine A si C; minerale cupru, magneziu, potasiu, zinc, carbohidrati, proteine, enzime atat de necesare organismului nostru, inimile de pui sunt recomandate copiilor si persoanelor, care sunt la dieta sau tin o cura de slabire.
Imi amintesc, am mancat pentru prima data Snitele din Inimi de Pui, suculente si foarte gustoase, la sora mea si mi-au placut foarte mult.
La inceput, nu prea am inteles din ce sunt, sigur nu din carne, insa mi-au placut nespus de mult si de atunci am inceput sa le gatesc si eu.
Imi place foarte mult textura lor, diferita de cea a clasicelor snitele din carne de porc, manzat sau pui, dar si gustul usor dulceag si cu o aroma noua, mai complexa si foarte gustoasa.
Cum poti sa faci cele mai bune Snitele din Inimioare de Pui?
Ingrediente:
- 500 gr inimioare de pui sau curcan;
- 2 oua;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- faina alba de grau;
- ulei pentru prajit
Snitele din Inimioare – Mod de Pregatire:
- Mai intai, se spala rapid inimioarele de pui, apoi se pun la scurs pe un prosop de bucatarie pentru a absoarbe apa ramasa.
- Se despica inimile in doua, se indeparteaza chiagurile de sange si bucatile de aorta ramasa, apoi se bat cu ciocanul pentru snitele; se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
3. Se bat cele 2 oua cu un praf de sare si piper negru macinat; se lipesc cate 3 inimioare despicate, pentru a obtine un snitel mai mare, si se dau prin faina, apoi prin oul batut.
4. Se prajesc cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos.
5. Se scot delicioasele Snitele pe o farfurie in care a fost asternut un servetel sau prosopel de hartie, pentru a absoarbe uleiul ramas de pe urma prajirii.
Sfat: Pot fi servite cu piure de cartofi, cartofi natur, legume la aburi sau legume trase la tigaie in unt, salata de sezon sau muraturi.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Snitele din inimioare de pui -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va invitam sa vedeti si reteta noastra de Snitel din peste cu piure de cartofi.
Pofta buna!