Piept de pui in stil frantuzesc reteta simpla

Piept de pui in stil frantuzesc

Piept de pui in stil frantuzesc reteta simpla
piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

Piept de pui in stil frantuzesc din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Intra sa vezi, cum sa faci cel mai gustos Piept de pui in stil frantuzesc cu maioneza, rosii si ardei gras pe care ar trebui sa il incerci numaidecat.

Va prezint, o reteta din piept de pui, extrem de simpla, din ingrediente simple si la indemana oricui, insa nemaipomenit de gustoasa si aromata si de care va veti ingragosti garantat de la prima degustare.

Ideala, pentru masa de Craciun, Anul Nou, Paste sau cu alta ocazie speciala, aceasta reteta de Piept de pui suculenta, aromata, cu marginile rumene si crocante, insa frageda la interior va lasa fara civinte orice invitat.

Cum sa faci cel mai bun Piept de pui in stil frantuzesc?

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui sau de curcan;
  • 2 cepe galbene medii;
  • 3-4 rosii medii;
  • 2-3 ardei ardei grasi sau gogosari rosii;
  • 120 gr maioneza de calitate superioasa sau facuta in casa;
  • 150 gr cascaval tare;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin, pentru a unge tava.

Piept de pui in stil frantuzesc – Mod de pregatire:

  1. Mai intai, se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie pieptul de pui, se feliaza in snitele de 1 cm grosime, apoi se bate cu ciocanul pentru snitele pe ambele parti.
  2. Se asezoneaza fiecare snitel in parte cu sare si piper dupa gust si se lasa la rece min 20 min.
Reteta Pui in stil frantuzesc
piept-de-pui.jpg

3. Se curata, se spala si se taie rondele ceapa alba; la fel, se procedeaza cu rosiile si ardeiul gras; Le dam deoparte ca sa le avem pregatite si la indemana.

4. Se unge tava cu ulei, se aseaza snitelele de pui, peste fiecare snitel se pun rondele de ceapa, rosii si ardei gras, urmat de maioneza, sare si piper negru dupa gust, um se si poate observa in poza de mai jos.

Reteta Pui frantusesc la cuptor cu rosii
piept-de-pui-la-cuptor.jpg

5. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 C – 190 C, pentru 30 min.; cat sta carnea la cuptor se rade cascavalul pe razatoarea mare, pentru a-l avea gata pregatit la indemana.

6. Dupa ce s-au scurs cele 30 min se scoate tava din cuptor si se presara, uniform, cascavarul ras, apoi se da din nou la cuptor, pentru inca 5-7min. sau pana se va topi frumos cascavalul, capatand o nuanta aurie spre maroniu.

Reteta Piept de pui in stil frantuzesc reteta
piept-de-pui-frantuzesc.jpg

Nota: Ca si garnitura, pentru Pieptul de pui in stil frantuzesc, se poate servi: piure de cartofi sau cartofi dulci, legumele preparate la aburi, pilaf sau cartofi natur.

!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Piept de pui in stil frantuzesc -, dati-ne un Share. Multumim anticipat! 

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre;

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...