Pizza cu ton si ciuperci facuta in casa din Categoria Placinte si Pizza. Vezi cum sa faci cea mai gustoasa si pufoasa Pizza cu ton, ciuperci si ardei gras, chiar mai buna decat in oras, asa ca, curaj.
Pizza de casa este deosebit de gustoasa, se prepara foarte usor si nici nu necesita multa indemanare sau mari cunostinte in ale gatitului. Deseori, mancand o pizza in oras ramai cu un gust amar, parca are de toate: ciuperci, cascaval, salam sau sunca, insa nu are niciun gust.
Asa ca, atunci cand aveti pofta de o pizza gustoasa, insa nu aveti chef sa comandati sau v-ati trezit cu musafiri, puteti sa o faceti in casa cu ce aveti prin frigider.
Blatul se face foarte usor, iar ca si topping puteti combina ingredientele preferate dupa cum aveti chef sau, dupa cum va dicteaza poftele, in fond, cu poftele nu se discuta.
Pentru a obtine o pizza pufoasa si delicioasa conteaza foarte mult, cum faci sosul de rosii cu care vei unge blatul si, care va da un gust deosebit preparatului.
De obicei, sosul pentru pizza se prepara din rosii proaspete, insa pe timpul iernii se prepara din bulion facut in casa sau, in cel mai rau caz, rosii decojite de la conserva, insa gustul nu va fi la fel de bun.
Cum sa faci cea mai buna Pizza cu ton si ciuperci?
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 cani faina alba de grau 000;
- 1 cana apa calduta;
- 25 gr drojdie proaspata;
- 1 lingurita sare;
- un praf de zahar, care va hrani drojdia si va face sa dospeasca mai repede;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Pentru Topping:
- 2-3 conserve de ton in ulei;
- 300 gr ciuperci proaspete sau de la borcan;
- 2 ardei grasi rosii;
- 150 gr cascaval tare;
- 1/2 cana sos de rosii;
- 1 cutie mica porumb dulce, optional
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingurita oregano uscat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, se face coca pentru blat din urmatoarele ingrediente simple: apa, drojdie, sare, zahar si ulei de masline. Pentru a vedea, cum se face, dati click aici
2. Dupa ce aluatul a stat la dospit (cca 20-30 min.) se framanta 2-3 min, apoi se imparte in 2-3 bucati cat de cat egale.
3. Se intoarce tava de la cuptor cu fundul in sus, se presara faina sau malai, apoi se intinde o bucata de aluat, cu mainile, pana ajunge la grosimea de 3-4 mm.
- Insa, aveti grija ca marginile sa fie mai groase (mai bombate) decat mijlocul blatului.
4. Se unge foaia cu 1/2 din sosul de rosii, cu ajutorul unui polonic, apoi se pun pe rand: ciupercile feliate, tonul din conserva, ardeiul taiat fasii, sare, piper negru, iar deasupa se rade 1/2 din cascaval.
5. Deasupra se stropeste cu putin ulei de masline si se presara oregano uscat. Se da tava la cuptorul preinacalzit la 200 C, pentru 20-25 min.; se procedeaza, la fel, si cu celelalte bucati de coca.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Pizza cu ton si ciuperci -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Langosi cu carne sau Pirojki.
Pofta buna!