Tiramisu cu crema mascarpone si coniac din Categoria Dulciuri de casa. Inta sa vezi, cum sa faci cel mai gustos si aromat Tiramisu cu crema mascarpone, coniac si suc proaspat stors de portocala.
Este o prajitura traditionala italieneasca si, care are la baza piscoturi inmuiate in cafea tare si o crema extrafina pe baza de mascarpone, zahar si oua.
Insa, reteta clasica poate fi inbunatatita, se pot adauga si alte ingrediente preferate, asa cum am procedat si eu, care vor desavarsi, atat gustul, cat si aroma prajiturii.
Tiramisu cu o crema catifelata si delicata, care ti se topeste, efectiv, in gura este, probabil, cel mai usor de facut prajitura din lume.
Este solutia perfecta pentru ocaziile speciale din viata, deoarece este o prajitura usor de facut, extrem de fina si cu o aroma de cafea, care nu va trece neobservata de catre invitatii dvs. si, cu siguranta, vor mai cere o portie.
Cum sa faci cel mai bun Tiramisu cu crema mascarpone si coniac?
Ingrediente:
- 400 gr piscoturi savoiardi (un pachet mare sau 2 mici);
- 4 oua de tara, care datorita galbenusului portocaliu-inchis, vor da o culoare frumoasa cremei de mascarpone;
- 200 gr zahar extrafin;
- 500 gr mascarpone;
- 1 cana mare cafea tare de buna calitate;
- 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingura esenta de vanilie;
- 20 ml coniac si/sau sucul proaspat stors de la 1/2 portocala;
- coaja rasa de la o portocala;
- cacao pentru ornat.
Mod de preparare:
- In primul rand, se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu 1/2 din zahar si zaharul vanilat pana se formeaza o spuma alba deasupra; apoi se adauga coniacul, sucul si coaja de portocala si se amesteca bine.
- Separat, intr-un bol mai mare, se bat albusurile, cu ajutorul unui mixer, cu zaharul ramas pana compozitia se intareste suficient de bine.
- Mascarpone se pune intr-un alt bol mare, iar deasupra se adauga galbenusurile batute; se amesteca pana se incorporeaza galbenusurile.
- Se adauga peste galbenusuri albusurile batute; se amesteca cu miscari usoare si intr-o singura directie, pentru a nu se taia, pana albusurile se incorporeaza complet.
5. Se inmoaie rapid piscoturile in cafeaua, care a fost putin indulcita, pentru a nu avea un gust prea amar, si se asaza la fundul platoului intr-un strat, iar deasupra se intinde 1/2 din crema mascarpone.
6. Peste se pune al doilea strat se piscoturi, iar deasupra se intinde restul de crema mascarpone peste care se presara, cu ajutorul unei site, cacao.
7. Se da tiramisu la frigider, pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit. Timp in care toate ingrediente se combina imprumutandu-si aromele.
!!! Daca v-a placut placut reteta de astazi – Tiramisu cu crema mascarpone si coniac -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!