Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si suculenta Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci, castraveti murati si cascaval.
Gatesc, de obicei, de sarbatori aceasta rulada, deoarece imi place foarte mult si care imi aminteste de mult indragitul drob si de care nu ma mai satur niciodata la cat de buna este.
Este un aperitiv extrem de fraged si de gustos, care nu va ramane neobservat de catre invitatii dvs. si, care se face foarte usor, poate fi servit atat ca si aperitiv rece, cat si ca fel principal, alaturi de legume facute la aburi sau trase la tigaie, ori piure pufos de cartofi.
Cum sa faci cea mai buna Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci?
Ingediente:
- 1kg piept de curcan;
- 700 gr ciuperci proaspete;
- 1 ceapa mare pentru rulada si inca 1 una pentru umplutura de ciuperci;
- 1 morcov mediu;
- 3-4 catei de usturoi;
- 3 oua;
- 6 castraveciori murati;
- 150 gr cascaval;
- 1 legatura marar verde;
- sare;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- folie de aluminiu
Mod de preparare:
- In primul rand, se da carnea, impreuna cu ceapa, prin masina de tocat carne sau la robotul de bucatarie.
- Ceapa, morcovul si usturoiul se toaca cubulete mici; Ciupercile se spala, se taie in doua, apoi se feliaza;
- Intr-un bol mare de sticla se amesteca carnea tocata cu ouale, ceapa, mararul tocat marunt, sare si piper negru dupa gust.
- Castravetii murati se taie in doua, pe lung, apoi, iar in doua sau trei
- Intr-o tigaie teflonata se calesc: ceapa, morcovul si usturoiul, apoi se adauga ciupercile, care se soteaza alte 2-3 min., apoi se adauga mararul tocat, sare si piper negru dupa gust.
7. Se intinde carnea pe o folie de aluminiu, care a fost unsa, in prealabil, cu putin ulei, iar deasupra se intinde uniform umplutura de ciuperci, dupa ce s-a racit putin, apoi se ruleaza si se strange la ambele capete.
8. Peste umplutura de ciuperci se pun castravetii murati iar deasupra se rade cascavalul, apoi se ruleaza cu mare grija, incat sa nu se rupa si sa nu iasa umplutura afara.
Dam Rulada la cuptor
9. Se transfera rulada cu mare grija in tava de copt si se da la cuptor pentru 60 min la temperatura de 190 C.
10. Se serveste ca si aperitiv alaturi de alte aperitive reci sau alaturi de orice garnitura doriti, precum: piure de cartofi, legume facute la aburi etc.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci -, dati-ne un Share, pentru a o vedea si altii. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!