Salata de ardei copti cu usturoi si marar verde din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Salata de ardei copti cu usturoi si marar verde.
O salata extrem de delicioasa nelipsita de pe mesele noastre pe timpul verii, dar si, toamna-iarna, deoarece fiecare gospodina isi pune ardei grasi sau Kapia copti la congelator.
Este una dintre preferatele mele, deoarece ador gustul dulce si aroma de fum natural data de mult indragitii ardei, indiferent, ca sunt ardei grasi, slabi sau Kapia. Nu conteaza!
Usor de pregatit, ieftina, aromata si nemaipomenit de gustoasa de care nu te mai saturi niciodata si pe care ar trebui sa stie sa o gateasca orice gospodina, ca se merita.
Imi plac mai mult ardei copti pe flacara si nu cei copti la cutor, deoarece difera foate mult ca gust, aroma, dar si, textura. Ardeii copti pe flacara sau pe carbuni sunt mult mai savurosi, aromati cu o textura ferma si sunt mai crocanti, decati cei copti la cuptor.
Bogati in vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E si K si minarale cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu si zinc, ardeii, au o larga intrebuintare in gastronomie, unde sunt folositi la prepararea diverselor tiputi de supe si ciorbe, tocanite si sosuri, salate etc.
Cum sa faci Salata de ardei copti cu usturoi?
Ingrediente:
- 1 kg ardei kapia sau ardei gras rosu;
- 3 catei de usturoi;
- sare dupa gust;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1 legatura mica marar verde;
- 1/3 lingurita otet de mere sau din vin alb
Mod de preparare:
- Mai intai si intai de toate, se coc ardeii pe flacara de la aragaz, se pun, asa fierbinti cum sunt, intr-o punga curata de plastic si se lasa 10-15 min, apoi se curata de coaja, cotor si seminte.
2. Usturoiul, se curata si se toaca marunt sau se da prin presa, pentru usturoi; mararul se spala si se toaca fina; Dupa ce ardeiul a fost curatat de seminte si cotor serupe fasii de 0,5 cm latime.
3. Uleiul, sarea si otetul se pun intr-un borcanel mic, se infileteaza capacul si se scutura pana obtinem o emulsie de consistenta unei smantani mai lichide si, pe care o vom folosi ca si dressing pentru salata.
4. Se adauga toate ingredientele laolalta intr-un bol iar deasupra se toarna dressing-ul; se amesteca bine, se acopera bolul cu pelicola alimentara si se da la rece, pentru minim 30 min.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Salata de ardei copti cu usturoi si marar -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Salata de cartofi cu ton si gogosari.
Pofta buna!