Tort Carpati facut in casa cu crema extra fina de cacao si cu fulgi de cocos din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cel mai fraged Tort Carpati, care ti se topeste in gura de bun ce este.
Sincer, nu prea ma omor sa cumpar de la Patiserie prajitura Carpati, nu imi placea deloc, insa am avut ocazia sa gust in afara un delicios tort Carpati si am ramas placut suprinsa la cat de fin si de gustos era.
La prima vedere pare o reteta complicata si greu de facut si, care necesita putin mai mult timp pentru a o pregati, aparentele insala, insa merita efortul si timpul pierdut este mult mai gustos si sanatos decat prajitura din patiserii.
Cum sa faci Tort Carpati?
Ingrediente:
Pentru foi:
- 1 ou;
- 1 pachet unt sau margarina;
- 200 ml smantana;
- 200 g zahar tos;
- 450 gr faina de grau tip 000;
- 1 pachetel zahar vanilat sau o lingurita esenta de vanilie;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stinsa in otet;
- 100 gr fulgi de cocos pentru ornat
Pentru crema:
- 1/2 l lapte integral;
- 4 galbenusuri;
- 4 linguri cacao de calitate;
- 4 inguri faina de grau de tip 000;
- 1 pachet de unt;
Mod de preparare:
- Intr-un bol sau castron se bate oul, pana se formeaza spuma alba deasupra, apoi se adauga, pe rand, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se amaesteca bine cu telul pana se omogenizeaza complet.
- Separat, intr-un bol se freaca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu faina, apoi se dauga faina peste compozitia de ou si zahar.
- Se stinge bicarbonatul intr-o lingura de otet si se agauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat ca pentru coltunasi, adica nu foarte vartos.
- Impartim botul de aluat in 6 bucati, cat de cat, egale. Se tapiteaza tava cu unt si faina, pentru a nu se lipi sau arde.
- Fiecare bucatita de aluat se intinde, cu ajutorul unui sucitor, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 – 190 C, pentru 5-7 min, depinde cuptorul fiecaruia.
- Intr-o oala de inox, se bat galbenusurile, apoi adaugam treptat laptele integral, urmat de unt si cacao.
- Amestecam totul extrem de bine, apoi punem oala la foc mic si amestecam continuu, cu ajutorul unui tel, pana crema se ingroasa ajungand la consistenta unei smantani.
- Cat este crema fierbinte se ung foile; restul cremei se unge deasupra, iar peste se presara fulgi de cocos.
- Se lasa circa o jumatate de ora pana crema se raceste, cat de cat, apoi se da torul la rece, pentru minim 2 h inainte de a fi servit, a fi mult mai gustos decat daca este servit imediat.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tort Carpati facut in casa -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Tort sticla sparta, fara coacere.
Pofta buna!