Reteta Gogosi din branza dulce de vaci fara drojdie ca la mama acasa din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cele mai rapide, pufoase si gustoase Gogosi din branza de vaci – desertul preferat al multora dintre noi.
Va propun, sa incercati o delicioasa reteta de Gogosi din branza dulce de vaci, pe care obisnuiesc sa o fac de cate ori am pofta de ceva dulce cu branza de vaci.
Aceste rumene si pufoase gogosi ma duc cu gandul in copilarie, cand mama ne facea, de obicei, duminica sau in zilele de sarbatoare. Este o reteta simpla, din ingrediente simple, gustoasa si care nu necesita mare cunostinte sau indemanare in a gatitului.
Cum sa faci Gogosi din branza de vaci fara drojdie?
Ingrediente:
- 300 gr branza dulce de vaci;
- 2 oua mari;
- 3-5 linguri zahar, depinde de gustul fiecaruia;
- 1/2 pachetel praf de copt;
- un praf de sare;
- 2 ani faina tip 000;
- 1 pachetel zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie;
- 50 gr zahar pudra
- 1/2 cana ulei de floarea soarelui, pentru prajit
Mod de pregatire:
- In primul rand, intr-un bol de sticla, se bat ouale cu ajutorul unei furculite sau a unui tel, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si sarea.
- Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se amesteca bine; se adauga in bolul cu oua branza de vaci, se amesteca bine pana se omogenizeaza.
- Puteti trece branza de vaci prin sita, pentru a o face mai fina, insa mie imi place, cand gesesc bucatele de branza in gogosi.
3. Se adauga faina in compozitia de ou cu branza si se amesteca bine, pana faina se incorporeaza in intregime.
4. Se pune uleiul la incins intr-un ceaun sau o cratita mica si adanca. Se inmoaie mainile in faina, rupem bucatele din aluat (se pot lua bucatele din aluat si cu ajutorul unei linguri ) de marimea unei nuci sau putin mai mari si formam bilute cat de cat rotunde si netede.
5. Se prajesc gogosile la foc mediu (in caz contrar, se vor rumeni la suprafata, iar la interior vor ramane crude) pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
6. Gogosile prajite se scot pe o foarfurie sau platou intins in care am asternut un servetel sau prosop de hartie, pentru a absoarbe surplusul de ulei. Cand gogosile s-au racit putin, presaram deasupra zaharul pudra. Se pot servi cu gem, dulceata, ceai, ciocolata calda, lapte, iaurt sau kefir.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Gogosi din branza de vaci fara drojdie -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Prajitura cu banane, branza si coniac – super-delicioasa!
Pofta buna!