Crap la cuptor cu patrunjel si rosii reteta

Crap la cuptor cu patrunjel si rosii

Crap la cuptor cu patrunjel si rosii reteta
crap-la-cuptor.jpg

Crap la cuptor cu patrunjel si rosii din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Cum sa faci cel mai gustos si suculent Crap la cuptor cu patrunjel, rosii si lamaie.

M-am ales cu 2 pesti grozavi, la inceput nu stiam cum sa ii gatesc, insa, dupa m-am hotarat sa ii fac la cuptor cu mult patrunjel verde si multe rosii coapte de gradina.

Imi place foarte mult pestele, in special, cel de apa dulce pe care incerc sa il gatesc in diverse moduri, nu doar prajit, fiert sau in folie de aluminiu, ci si fript la cuptor cu verdeata si legume.

Este foarte sanatos sa consumam cat mai mult peste, respectiv fructe de mare, specialistii ne recomanda sa consumam, macar, de 2-3 ori pe saptamana, pentru a avea o dieta echilibrata si sanatoasa.

Pestele este ingredientul-minune, care poate fi inclus in dieta si, din care pot fi pregatite diverse feluri de mancare si, care poate fi considerat o alternativa mai sanataoasa la carne si preparatele din carne.

Cum sa faci Crap la cuptor cu patrunjel?

Ingrediente:

  • 2 kg crap sau amur (am folosit un crap si un crap-oglinda de Dunare);
  • 3 legaturi patrunjel verde;
  • 6 rosii;
  • 1 lamaie;
  • 1/2 capatina usturoi;
  • sare dupa gust;
  • piper negru dupa gust;
  • 50 ml ulei de masline;

Mod de pregatire:

  1. Mai intai de toate, se curata, apoi se spala pestele cu apa rece, pentru a indeparta solzii ramasi si a scapa de sangele ramas la interior. Se sterge cu un prosop de bucatarie, pentru a scapa de surplusul de apa ramas. Se asezoneaza cu sare si piper negru, atat la supafata, cat si la interior, apoi se unge cu ulei, masand usor, pentru o asezonare mai buna.
  2. Rosiile se spala si se taie rondele, la fel, se procedeaza si cu lamaia; patrunjelul se spala bine sub jetul de apa rece, pentru a nu ramane urma de pamant sau nisip, apoi se toaca grosier, inclusiv tijele; usturoiul se curata si se lasa cateii intregi.
  3. Se asezoneaza cu sare si piper negru, atat la supafata, cat si la interior, apoi se unge cu ulei, masand usor, pentru o asezonare mai buna.
  4. Se umpla cavitatea abdominala cu patrunjel, rosii, felii de lamaie si usturoi, restul legumelor se pune deasupra.
Crap la cuptro cu rosii reteta
crap-la-cuptor.jpg

5. Se toarna deasupra pestelui si restul de ulei ramas, care va ajuta la rumenirea pestelui, formand o crusta frumoasa si crocanta.

6. Se da tava cu peste la cuptorul preincalzit la 190-200 C, pentru 50-60 min, acum depinde de ce tip de cuptor aveti.

Peste la cuptor cu rosii
crap-la-cuptor.jpg

Nota: Ca si garnitura la peste, am folosit cartofi noi fierti in coaja, trasi la tigaie in unt, asezonati cu sare si piper negru dupa gust.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Crap la cuptro cu patrunjel si rosii -, dati-ne un Share/Like. Nu va costa nimic, pentru a ne continua activitatea. Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de  Lavrac cu legume la cuptor – simplu si foarte gustos -, care merita incercata. Lavracul sau Lupul de mare fiind un peste deosebit de gustos chiar mai bun decat Salaul.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...