Muschiulet inabusit in vermut reteta

Muschiulet de porc inabusit in vermut

Muschiulet inabusit in vermut reteta
muschiulet-de-porc.jpg

Muschiulet de porc inabusit in vermut cu morcovi, dovlecei si maghiran la ceaun a la MancaruriCuGust, o reteta unica pe care, cu siguranta, nu ai vazut-o in alta parte, servit cu piure pufos de cartofi noi, din Categoria Mancaruri cu carne.

Afla, cum poti sa faci cel mai fraged si aromat Muschiulet de porc inabusit in vermut cu morcovi, dovlecei si maghiran – o reteta unica pe care nu o vei gasi pe alte site-uri.

Retete cu muschiulet de porc – pentru nimeni nu este o noutate, faptul ca, muschiuletul de porc este cea mai frageda transa din carcasa de porc, care este desprinsa din interiorul carcasei, in vecinatatea coloanei vertebrale.

Fragezimea se datoreaza faptului ca se afla in interiorul carcasei, cum am spus mai sus, in vecinatatea colanei vertebrale, este un muschi, practic, nefolosit de catre animal in timpul vietii.

Este  o reteta rapida si usoar de facut, aromata si foarte gustoasa, pe care daca ai incercat-o odata, atunci, cu siguranta, o vei face si a doua si a treia oara, deoarece merita.

Este un preparat usor, echilibrat, cu un gust usor dulceag si extrem de gustos, datorita vermut-ului folosit la gatit, dar si, legumelor folosite, care nu fac altceva decat sa completeze gustul rafinat al preparatului.

Cum sa faci Muschiulet de porc inabusit in vermut alb cu morcovi si dovlecei?

Ingrediente:

  • 2 bucati muschiuleti de porc sau muschi-file de porc;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 2 dovlecei medii;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1 pahar vermut alb de calitate buna;
  • 2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 lingurita maghiran uscat;
  • 1 legatura mica marar verde

Muschiulet de porc mancaruricugust – Mod de pregatire:

  1. In primul rand, se spala muschiuletul de porc, se sterge cu un prosop de bucatarie pana se zvanta putin, se taie in doua, pe lung, apoi se feliaza in bucati de 0,5 cm grosime.
  2. Se ia un bol, in care se adauga carnea, un praf de sare, piperul negru, maghiranul, o foaie de dafin si vermutul, se amesteca bine incat carnea sa fie unsa peste tot cu marinada.
  3. Se acopera bolul cu o pelicula alimentara si se da la rece pentru cel putin 2 h. timp in care vernutul, mai exact, marinata pe baza de vermut, va fragezi si, totodata, aroma carnea, conferindu-i o aroma si o dulceata blanda.
  4. Se curate, se spala si se toaca legumele: ceapa se taie in doua, apoi se feliaza, la fel, se procedeaza i cu dovlecelii, iar morcovul se toaca rondele.
  5. Dupa ce s-au scurs cele 2 h. se adauga uleiul de masline intr-un ceaun sau o cratita cu fundul gros, in care se vor cali putin legumele tocate, anterior, pana ceapa va deveni sticloasa.
Mulschiulet de porc cu maghiran reteta gustoasa
muschiulet-de-porc.jpg

Muschiulet de porc la ceaun – Inabusirea carnii in vermut…

6. Dupa ce legumele s-au calit frumos se adauga carnea, care a fost scoasa din marinata, si se lasa sa se rumeneasca frumos pe toate partile pana capata o nuanta aurie.

7. Se adauga marinada, cealalta foaie de dafin, piper negru si sare dupa gust, se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 20 – 25 min. sau pana este carnea gata.

  • In cazul in care porcul a fost mai batranel, desi mushiuletul este, categoric, cea mai frageda tranasa si ar trebui sa se faca mai repede.

8. La final, se adauga mararul verde tocat fin, se lasa sa se odihneasca 5 min inainte de a putea fi servit alaturi de piureul de cartofi sau orice garnitura doriti dvs.

Muschiulet inabusit in vermut reteta
muschiulet-de-porc.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Muschiulet de porc inabusit in vermut -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si o alta reteta unica de-a noastra – Muschiulet de vitel marinat la ceaun.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...