Dulceata de trandafiri 100% naturala fara conservanti si alte adaosuri sintetice din Categoria Dulceata si gem. Afla cum sa faci cea mai aromata si rafinata Dulceata de trandafiri.
Cateva cuvinte despre trandafirii de dulceata…
Exista trei specii de trandafiri de dulceata, si anume: Rosa rugosa, Rosa centrifolia (Cabbage rose) si Rosa damascena (Damask rose).
Trandafirul de dulceata, indiferent de ce soi ar fi, nu este pretentios fata de sol, poate fi cultivat pe soiuri mai sarace, insa nu suporta seceata.
Este un mare iubitor de lumina si apa, insa nu in cantitati mari si, nici pe perioade mari de timp, fiindca incep sa se ingalbeneascasi sa cada frunzele, respectiv petalele.
Recoltarea petalelor de trandafiri, care presupune recoltarea florii intregi, se va face manual imediat dupa inflorirea trandafirilor, pentru a obtine o dulceata extrem de parfumate si, pentru a evita scuturarea parfumatelor petale.
Daca florile de tranfafiri sunt lasate mai mult timp dupa inflorire, atunci isi pierd din parfum, culoare, dar si, din textura, devin albe si capata o textura mai dura (imbatranesc).
Dupa recoltare se recomanda a depozita parfumetele petale in ladite cu gauri sau cosulete din nuiele si nu pentru mult timp, deoarece exista riscul de a se incinge si deschidratare, respctiv pierderea din parfumul natural.
Este o dulceata pe care, efectiv, o ador si de care nu ma mai satur niciodata la cat de aromata si catifelata este, si o pregatesc in fiecare an fara a adauga conservanti, sare de lamaie sau alte adaosuri nocive.
Cum sa faci Dulceata de trandafiri 100% Naturala?
Ingrediente:
- 1 kg petale de trandafiri;
- 750 gr zahar tos sau brun;
- 2 pahare de apa de la robinet;
- coaja rasa de la o lamaie sau portocala, optional
Mod de preparare:
1. Se ia o cratita de inox sau de aluminiu, se adauga apa si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mediu (fara capac) pana isi va reduce 1/2 din volum.
2. Se selecteaza petalele, se arunca cele incinse, deoarece exista riscul sa aiba un miros de mucegai, si cele albe la culoare, deoarece li s-a redus din parfum si au capatat o textura mai aspra.
- Nu spalati petalele de trandafiri, doar in cazul in care sunt pline de praf!!!
3. Cand siropul si-a redus 1/2 din volum, adaugam petalele, amestecam, oprim focul si lasam sa stea 10 min, apoi il aprindem din nou. Lasam sa fiarba la foc mediu cca 2 h sau pana dulceata a ajuns la consistenta pe care v-o doriti.
4. Dupa cca 1 h radeti coaja de la o lamaie sau portocala, care va da un plus de aroma dulcetii de trandafiri, recunosc, ca imi place mai mult dulceata simpla fara alte adaosuri, adica doar petale de trandafiri si zahar.
5. Se toarna cat este inca fierbinte in borcanele curate si uscate bine, se infileteaza capacele, apoi se acopera cu un prosop gros de bucatarie sau o patura si se lasa peste noapte (12 h).
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Dulceata de trandafiri -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si retetele noastre: Dulceata de ceapa rosie – reteta frantuzeasca – si Dulceata de agrise rosii.
Pofta buna!