Reteta Muschiulet de vitel marinat in vin la ceaun din Categoria Mancaruri cu carne. Muschiulet de vitel retete. Afla cum sa faci cel mai fraged, aromat si suculent Muschiulet de vitel marinat in vin la ceaun.
Pe langa reteta clasica de Muschilet in sange la tigaie obisnuiesc sa gatesc Mushiulet marinat inabusit la ceaun, care este la fel fraged si aromat, poate, chiar mai mult.
Muschiuletul, indiferent, ca este de vitel sau de porc, este cea mai frageda si cea mai scumpa transa de carne, asa ca, trebuie gatit corect, pentru a pune in valoare gustul si nu gatit zeci de minute, cum procedeaza unii.
Pentru cei, care prefera muschiuletul in sange nu este recomandat sa fie batut cu ciocanul, ci doar, sa fie usor aplatizat cu palma si fript la foc iute, pana se formeaza o crusta.
Crusta, care va mentine sucurile la interior, apoi se da la cuptor, pentru 10 min. Insa poate fi gatit si in wok, bineinteles, dupa ce a fost marinat, in prealabil, pe a se fragezi si a se gati mult mai repede.
Cum sa faci cel mai bun Muschiulet de vitel marinat la ceaun?
Muschiulet de vitel retete gustoase – Ingrediente:
- 1 muschiulet de vitel;
- 1 ceapa alba;
- 1 morcov mediu;
- 1,5 pahare vin rosu demisec sau alb;
- 1-2 linguri sos de soia;
- 1-2 foi de dafin;
- piper negru proaspat macinat;
- 1/2 lingurita oregano sau cimbru uscat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de susan
Muschiulet de vitel cu oregano la ceaun – Mod de preparare:
- Mai intai de toate, portionati muschiuletul in bucati mici cat o imbucatura, astfel, se vor marina, fragezi si se vor patrunde in cateva minute si nu va fi tare si nemasticabila.
- Se curata, se spala si se toaca rondele ceapa alba si morcovul, pentru ca sa le avem gata pregatite si la indemana.
- Se ia un bol sau un castron in care se adauga: bucatile de muschiulet, ceapa, foile de dafin, piperul negru, oregano, sosul de soia, vinul si uleiul de masline.
- Se amestca totul bine, se acopera bolul cu pelicola alimentara si se da la rece pentru minim 2 h. si tocmai mai apoi va putea fi inabusit la ceaun.
5. Se scoate carnea si ceapa din marinata si pune la fript intr-un ceaun bine incins alaturi de morcovi. Se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit cca 5 min sau pana se patrunde morcovul si carnea devine frageda
- Daca muschiuletul de vitel nu este facut dupa 5 min, atunci mai adaugati in ceaun putina marinata si lasati sa fiarba pana muschiuletul devine fraged.
Sfat: Ca si garnitura la acest delicios Muschiulet de vitel la ceaun puteti servi: cartofi natur, piure de cartofi, orez pufos, legume la aburi sau orice fel de crupa din cereale.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Muschiulet de vitel marinat la ceaun -, dati-ne un Share/Like, pentru ca, sa vada si prietenii dvs. reteta noastra. Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Muschi file de porc pane cu piure – o reteta simpla, satioasa si nemaipomenit de gustoasa, care merita si trebuie incercata.
Pofta buna!