Reteta Salata Mimoza cu sardine si masline verzi o salata festiva de inspiratie ruso-ucraineana pe baza de sardine in suc propriu, legume, masline verzi si multa ceapa si marar verde, asa cum o prepar eu, din Categoria Aperitive si Salate de casa.
Intra acum sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa salata festiva ruseasca Mimoza cu sardine si masline verzi, suculenta, perfect echilibrata si nespus de gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat, daca nu ati facut-o pana acum.
Salata „Mimoza” cu sardine si masline verzi, ca atare nu se adauga masline verzi, o retatea ruseasca in straturi, usoara si foarte gustoasa cu multe legume, care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun, Revelion si Sf. Pasti.
Este o salata festiva foarte populara si apreciata in tot fostul spatiu ex-sovietic a carei denumire, si anume, de „mimoza” i se trage de la ornamentul final.
Adica, la final dupa ce salata a fost montata in straturi se rade galbenusul fiert in centru si verdeta se aranjeaza frumos pe margini, asemanator cu cel al florilor de „Mimoza”.
La pregatirea acestei delicioase salate, pe langa sardine in suc propriu de la conserva, se pot folosi, tot atat de bine, ton sau scrumbie in ulei sau chiar sardine sau scrumbie fierte in apa cu sare sau gatite la aburi.
Cum se face cea mai buna Salata Mimoza cu sardine si masline verzi si de ce ingrediente avem nevoie?
Ingrediente:
- 1 conserva sardine in suc propriu;
- 6 oua fierte tari;
- 2 morcovi medii sau 1 mare;
- 3 cartofi mediu sau 5 mai mici;
- 1 legatura ceapa verde de arpagic, pentru a da o nota proaspata de primavara;
- 1 cutie masline verzi fara samburi, pentru a mai taia din gustul sardinei
- sare dupa gust, daca este cazul;
- piper negru proaspat macinat;
- 250 ml maioneza de calitate sau maioneza de casa
Mod de pregatire:
- In primul rand, se pun la fiert cartofii si morcovii; separat, ouale, care se vor fierbe 5-6 minute, pentru a avea galbenusul tare. si a fi usor de ras
- Se spala si se taie fin ceapa de arpagic; maslinele verzi se scot din saramura si se feliaza; se scot intr-un bol sardinele si se sfarama cu ajutorul unei furculite de inox.
- Dupa ce au fiert legumele, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decojesc cat sunt inca caldute, deoarece, salata v-a avea un gust mult mai bun, decat daca tocam cartofii reci.
- Se ia un bol de sticla, tava detasabila sau un platou in care va urma sa preparati/montati salata si se adauga ingredientele in straturi.
Salata Mimoza cu sardine – Montarea…
5. Primul strat: se rad pe razatooarea mare 1,5 cartofi fierti, 2-3 linguri maioneza, urmat de 1 morcov, sardinele, ceapa verde, 3 oua, masline si maioneza.
- De la un ou, din celelalte 3 ramase, se scoate galbenusul si se da deoparte, care la final va fi ras la sfarsit deasupra.
- Ingredientele se pot taia si cubulete, insa salata va fi mult mai gustoasa, daca ingredientele sunt rase pe razatoarea mare, fiindca se vor asezona mai bine.
6. Si din nou: morcov, cartofi, maioneza, oua, maioneza, iar deasupra se rade galbenusul fiert si se presara ceapa verde, marar si masline sau gogosari si castraveti marinati sau murati.
7. Se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece, pentru minim 2 h sau peste noapte (12 h), pentru o mai buna asezonare.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi, Salata Mimoza cu sardine si masline verzi, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte trei retete ale noastre:
- Salata Shuba cu scrumbie sarata;
- Salata Olivier reteta originala si
- Salata cu ficat de morun – o reteta unica pe care nu o vei gasi pe alte site-uri, asa ca, intrati sa vedeti, cum se prepara si de ce ingrediente veti avea nevoie mai exact.
Pofta buna!