Snitele de pui cu garnitura de varza acra o reteta simpla, usor de pregatit si extrem de gustoasa tocmai buna, pentru zilele friguroase de iarna din Categoria Mancaruri cu carne.
Afla, cum poti sa faci cele mai gustoase si suculente Snitele de pui cu garnitura de varza acra – cina perfecta pentru o duminica friguroasa de toamna-iarna, atunci cand avem nevoie de mancaruri mai grase, consistente si satioase.
Cum sa faci cele mai bune Snitele de pui cu garnitura de varza acra?
Ingrediente:
- 1 piept de pui;
- 2 oua de tara;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 5 linguri faina de grau;
- 5 linguri pesmet;
- 1/2 legatura patrunjel verde;
- 1-2 lingrura parmezan ras;
- 50 ml ulei de floarea soarelui, palmier sau rapita, pentru prajit
- 1/2 kg varza murata tocata;
- 1 ceapa alba medie;
- 1 morcov mediu;
- 1 ardei gras rosu;
- 1-2 foi de dafin;
- sare, daca este cazul, deoarece varza murata este destul de sarata;
- piper negru proaspat macinat;
- un praf boia iute, ardei de Cayenne sau fulgi de ardei iuti;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1 legatura mica marar verde
Mod de pregatire:
- In primul rand, se curata si se toaca legumele in cubulete mici sau dupa preferinta dvs.
- Se spala in apa rece peiptul de pui, se sterge cu un prosop de bucatarie si se portioneaza in snitele de cca 5 mm grosime fiecare, apoi se bat pe fiecare parte cu ciocanul de bucatarie.
- Se ia un ceaun sau o cratita teflonata, se adauga uleiul de masline si se calesc legumele cca 2-3 min. sau pana ceapa devine sticloasa; nu lasati sa se arda ceapa, deoarece va da un gust amaruri preparatului final.
- Se adauga boiaua iute, foile de dafin, varza murata tocata si piperul negru, se amesteca bine. Se acopera ceaunul cu un capac, se reduce focul si se lasa sa fiarba inabusit cca 7-8 min min. La final, se adauga mararul verde tocat fin.
- Intr-o farfurie adanca sau castron, batem ouale cu un praf de sare si piper negru proaspat macinat pana se formeaza o spuma alba deasupra, dovada clara, ca oul este batut suficient de bine.
- Separat, intr-un bol sau castron, se amesteca pesmetul cu parmezanul ras si patrunjelul verde tocat marunt.
- Se asezoneaza simpaticile Snitele cu sare si piper dupa gust, pe fiecare parte, apoi le trecem prin faina, oul batut si pesmet.
8. Se prajesc Snitele cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana capata o nuanta frumoasa aurie.
9. Se scot fragedele Snitele pe o farfurie intinsa in care am asternut un servetel sau prosop de hartie, pentru ca, sa absoarba uleiul in exces rama ca urmare a procesului de prajire.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Snitele de pui cu garnitura de varza acra -, dati-ne un Share/Like! Multumim! Cu aceasta ocazie, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Snitele din inimioare de pui – super-delicioase.
Pofta buna!