Snitele din piept de pui cu garnitura de legume sotate in unt din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai fragede si suculente Snitele ddin piept de pui cu garnitura de legume.
Pe langa snitelele traditionale de porc in ultimii ani au devenit foarte apreciate si Snitelele din piept de pui, care sunt mai usoare si mai sanatoase decat cele de porc.
Cand eram mici, mama ne pregatea acest preparat doar de sarbatori si se faceau exclusiv din carne de porc. Nu era pe atunci piept de pui la vanzare, erau gaini de casa sau crescatorii (ferme), care aveau carnea mai vanjoasa.
Snitelul sau snitelul vienez, este reprezentativ, pentru bucatariile austriaca si cea germana. Se face, de regula, din carne de vitel, care este batuta, asazonata cu sare si piper, trecuta succesiv prin faina, ou si pesmet, apoi prajit in unt sau ulei de floarea soarelui.
Este un prepara cat se poate de simplu, usor de facut, insa extrem de gustos, fireste, daca este pregatit corect, urmand intocmai pasii din reteta de mai jos.
Cum sa faci cele mai bune Snitele din piept de pui cu legume sotate?
Ingrediente:
- 1 piept de pui;
- 2 oua bio;
- 5 linguri de faina;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 100 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit.
Pentru garnitura:
- 1 broccoli midiu;
- 1 morov mare sau 2 mai mici;
- 1 dovlecel mediu;
- 300 gr ciuperci;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingurita unt sau o bucatica de marimea unei nuci;
- 1/2 lingurita suc proaspat stors de lamaie
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, punem la fiert 2-3 l de apa rece de la robinet intr-o cratita mare in care am adaugat 1/3 lingurita de sare grunjoasa
- Spalam in apa rece peiptul de pui, il stergem cu un prosop de bucatarie, dupa care, il portionam in snitele de cca 5-7 mm grosime. Batem fiecare snitel cu un ciocan de bucatarie, pe fiecare parte.
- Intr-o farfurie batem ouale cu un praf de sare si piper negru, proaspat macinat, pana se formeaza spuma alba deasupra.
- Asezonam fiecare snitel cu sare si piper, apoi le trecem prin faina si oul batut.
- Intr-o tigaie neaderenta, adaugam uleiul, cand s-a incins, prajim snitele cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se formeaza o crusta frumoasa.
8. Scoatem, cu ajutorul unei spumiere, legumele din cratita, apoi le tragem la tigaie in putin unt; asezonam cu sare, piper si sucul proaspat stors de la o lamaie. Nu ne ramane, decat sa montam preparatul pe o farfurie sau platoul de servire si, atat!
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Snitele din piept de pui cu legume, dati-ne un Share/Like! Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Tototdata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Snitele din inimioare de pui – exceptional de gustoase.
Pofta buna!