Fasole cu carnati proaspeti reteta mancaruricugust

Fasole cu carnati proaspeti

Fasole cu carnati proaspeti reteta mancaruricugust
fasole-cu-carnati-proaspeti.jpg

Fasole cu carnati proaspeti de porc, o reteta pe cat de simpla, pe atat de aromata si gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa Fasole cu carnati proaspeti. Gasiti aici reteta pas cu pas.

Pe langa traditionala fasole cu ciolan sau cu afumatura, obisnuiesc sa gatesc si fasole cu carnati proaspeti de casa, care este la fel de buna ca si cea cu ciolan sau orice tip afumatura.

Pentru a obtine o fasole delicioasa, dulceaga si aromata, trebuie sa folosim fasole uscata pe care o vom tine la inmuiat peste noapte si nu fasole de la conserva, care nu prea are niciun gust.

Unele gospodine prefera fasolea cu bobul mare, insa, mie imi place mai mult cea cu bobul marunt sau mediu, pentru ca, mi se pare mult mai dulce, mai gustoasa si fierbe mai repede.

Cum sa faci cea mai buna Fasole cu carnati proaspeti?

Fasole cu carnati proaspeti – Ingrediente:

  • 1/2 kg fasole cu bobul mediu;
  • 3-4 fire carnati proaspeti de casa;
  • 2 cepe medii;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ardei gras;
  • 2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura cimbru uscat;
  • un varf de ardei iute sau un praf de boia iute;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura marar verde sau marar de la borcan

Mod de pregatire:

  1. Dupa ce fasolea a stat peste noapte la inmuiat in apa cu putina sare, se varsa apa si se pune la fiert in apa proaspata.
  2. Se lasa sa fiarba cca 5-10 min dupa ce a dat in clocot, apoi se varsa apa, pentru a evita balonarea,  si se adauga 2 l de apa clocotita.
  3. Se scurata, se spala si se toaca legumele: morcovul se  taie in doua, pe lung, apoi se feliaza; ceapa se toaca solzisori, iar ardeiul gras se taie in doua, se indeparteaza cotorul cu seminte, apoi se taoca fideluta.
  4. In ceaunul, in care urmeaza sa se gateasca fasolea, prajim carnaciorii proaspetii, pana capata o crusta, apoi ii scoatem pe o farfurie si ii portionatm in bucati cat o imbucatura.
  5. In uleiul, in care au fost prajiti carnatii, se soteaza legumele cca 3-4 min sau pana ceapa devine translucida, apoi se adauga pasta de tomate si boiaua de ardei iute, se amesteca bine sa nu se lipeasca de fundul oalei.
  6. Imediat, se adauga fasolea fiarta, foile de dafin, sare si piper, dupa gust si se  amesteca bine, iar deasupra se toarna 1/2 l supa fierbinte de pui sau de legume.
  7. Dupa cca 7-9 min se  adauga carnaciorii prajiti si mararul tocat; se  lasa sa dea un clocot, apoi se opreste focul. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa se odihneasca cca 5 min, inainte de servire.
Fasole cu carnati proaspeti de porc reteta rapida
Fasole cu carnati proaspeti

Fasole cu carnati proaspeti de porc

Pregatita, astfel, Fasolea cu carnati proaspeti de porc va avea un gust si o aroma deosebite, diferite de fasolea cu ciolan afumat, insa, la fel, de gustoasa si aromata.

Pentru a vedea reteta de Tocana de curcan cu garnitura de orez pufos, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat in a o gati.

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Fasole cu carnati proaspeti -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...