Pulpe de rata inabusite in vin cu pere si usturoi o reteta senzationala, simpla si extrem de gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cele mai fragede, aromate si gustoase Pulpe de rata inabusite cu pere, usturoi si cimbru aromat.
Pulpe de rata cu pere mancaruricugust -este reteta mea preferata, unica, deoarece nu o gasiti si in alta pare, pe care o gatesc de cate ori se iveste ocazia, de forte multi ani si niciodata nu am dat gres.
De fiecare data invitatii au ramas de-adevaratelea incantati de aceasta reteta rafinata, aparent complexa, insa adevarul este, ca se face foarte usor si din putine ingrediente pe care le are fiecare.
Este reteta mea proprie, deoarece n-am mai mancat sau vazut nicaieri pulpe gatite cu pere si usturoi la tigaie. Incercati, veti ramane placut surprinsi de gustul delicat al carnii de rata, asemanator cu cel al carnii de vanat!
Putin despre carnea de rata…
Carnea de rata este o carne rosie cu gust rafinat de vanat si reprezinta o sursa excelenta de proteine de inalta calitate si fier, deci este recomandata persoanelor cu carenta de fier.
Pe langa faptul ca, este foarte gustoasa, carnea de rata, este si foarte sanatoasa si, care ar trebui inclisa in dieta cat mai des posibil, caci si gresimea este inofensiva – ne recomanda medicii nutritionisti.
Este o carne sanatoasa, care contine foarte mult fier, in comparatie cu carnea de pui sau de curcan, de aceea, este recomandata persoanelor, care sufera de anemie si persoanelor, care tin o dieta sau cura de slabire.
Bogata in vitamine A,B3, B6, B9, B 12, si D, minerale fier, fosfor, magneziu, zinc, proteine, sodiu etc. se poate pregati in mai multe feluri – fiarta, la gratar, la cuptor sau la aburi – si, care are capacitatea de a stimula si a intari sistemul imunitar si pe cel nervos.
Cum sa faci cele mai bune Pulpe de rata inabusite cu pere, usturoi si cimbru?
Pulpe de rata- Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 pulpe de rata, ideal ar fi cele de la rata de tara, insa merg si cele din comert;
- 1-2 pere, am folosit pere din soiul Santa Maria, deoarece sunt mai putin dulci decat soiurile autohtone;
- 1 capatina de usturoi;
- 1 pahar vin alb demisec;
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute;
- 1/2 lingurita cimbru;
- 1 foaie de dafin;
- sare;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingurita ulei de masline;
- unt
Mod de pregatire Pulpe de rata:
1. In primul rand, se curata si se parlesc pe flacara de la aragaz pulpele de rata; se spala sub jetul de apa rece si se sterg cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta restul de apa ramas dupa spalare; se condimenteaza cu sare si pier negru.
2. Se prajesc ( inabusesc), pulpele, intr-o tigaie teflonata sau o cratita cu fundul gros la foc mic si acoperite cu un capac potrivit, cate 5-6 min pe fiecare parte sau pana formeaza o crusta frumoasa, care va mentine sucurile la interior.
3. Se spala bine perele, se taie in doua si iar in doua (sferturi); se curata cateii de usturoi.
- Nu curatati perele de coaja, deoarece, coaja contine cele mai multe vitamine si este mult mai aromata decat pulpa, propriu-zisa.
Rumenim perele…
4. Dupa ce pulpele s-au rumenit frumos, se adauga perele si, procedam la fel, adica le rumenim pe toate partile pana capata o nuanta aurie, dovada, ca s-au caramelizat zaharurile naturale pe care le contin din belsug.
- Deci, deliciosul nostru preparat va avea o aroma complexa, perfect echilibrata si deosebit de gustoasa, data de ingredientele folosite, adica: rata, pere, zaharurile eliberate caramelizate, usturoi, vin si cimbru.
5. Dupa ce perele s-au caramelizat, se scot pe o farfirie intinsa, se acopera cu pelicula alimentara si se dau deoparte; se adauga usturoiul, fulgii de ardei iute, foaia de dafin, sarea, piperul negru si cimbrul, se amesteca, apoi stingem cu vin;
6. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic aprox. 60 min. sau pana se face carnea (trece testul scobitorii sau a furculitei); se poate da cratita la cuptor la 180 C.
7. La final, se adauga in cratita perele caramelizate, untul, care va ingrosa si va aroma deliciosul sos rezultat. Nu ne ramane decat sa montam pulpele pe farfuria sau platoul de servire si cam atat.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pulpe de rata inabusite cu pere si usturoi -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Nu iutati sa va abonati la blogul nostru, pentru a primi printre primii ultimile noastre reteta.
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Pulpa de gasca inabusita cu piure – nemaipomenit de gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Pofta buna!