Reteta Oua umplute cu ficatei de pui cu ceapa verde si smantana din Categoria Aperitive si Salate de casa, asa cum le prepara mama, pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Afla, cum sa faci cele mai gustoase si rafinate Oua umplute cu ficatei de pui si ceapa verde, aperitivul ideal pentru masa de Craciun, Revelion, Paste si nu numai.
Mai ales, ca dupa Paste mai tot timpul ne raman oua vopsite si ar fi pacat sa le aruncam la gena de gunoi, asa ca, le umplem si noi cu ce dorim, nu irosim nimic.
Reteta Oua umplute cu ficatei de pui, ceapa verde si smantana fermentata, o reteta, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si rafinata, cu un gust dulce-acrisor dat de ficatei, galbenus si smantana fermentata si de care nu te mai saturi niciodata.
Mi se pare cea mai reusita si echilibrata combinatie de ingrediente dintre toate posibile, cand vine vorba de Oua umplute, desi exista multe alte combinatii, spre exzemplu: cu somon, hrean, macrou afumat, mustar etc.
Un preparat simplu, chiar banal, din ingrediente simple, care, daca este pregatit corect, urmand pasii de mai jos, poate deveni un aperitiv rece rafinat si extrem de gustos.
Un aperitiv ece, care nu va trece neobservat de catre invitatii Dvs., mai ales, atunci cand vreti sa impresionati pe cineva in mod deosebit. Cu siguranta, va aprecia afortul dvs.
Cum sa faci cele mai bune Oua umplite cu ficatei de pui?
Ingrediente:
- 10 oua;
- 150 gr ficatei de pui sau curcan;
- 1 legatura de ceapa verde;
- 2-3 linguri de smantana sau maioneza;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat
Oua umplute cu ficatei – Mod de pregatire:
1. Mai intai, se pun la fiert ficateii de pui intr-o craticioara cu apa si sare dupa gust.
- Incercati sa nu folositi pate de ficat din comert, care este plin de „E”-uri si diverse adaosuri cancerigene, folositi mai bine ficat proaspat de pui sau curcan.
2. Separat, se pun la fiert ouale, dupa ce au dat in clocot se mai lasa 5-6 min, pentru a fi siguri ca va fi galbenusul tare. apoi se scot intr-un bol cu apa rece, pentru a se curata mai usor de coaja.
- Daca ouale sunt proaspete, oricum se vor curata mai greu, in sensul, ca se va lua coaja cu tot cu albus pe alocuri.
3. Dupa ce au fost curatate de coaja se taie in doua (pe lung), se scot galbenusurile intr-un castron sau bol de sticla sau ceramica, unde urmeaza sa faceti umplutura.
4. Ficateii, dupa ce au fiert si racit, se scot din zeama in care au fiert si se paseaza impreuna cu galbenusurile, cu ajutorul unui blander, pana obtinem o pasta cremoasa si bine legata, cum se vede in poza de mai jos.
5. Imediat, se adauga ceapa verde tocata marunt, smantana, sare si piper negru dupa gust; se amesteca bine.
- Lasati ficateii sa se raceasca in voie, in zeama in care au fiert, deoarece vor fi mult mai gustosi si mult mai suculenti, decat daca sunt scosi imediat din zeama fierbinte;
- Deoarece zeama se va evapora si ficateii vor ramane uscati si cu un gust fad si deloc placut pentru papilele gutative.
Oua umplute cu ficatei de pui – Cum umplem ouale?
6. Cu ajutorul unei lingurite se umpla jumatatile de ou cu mare grija ca sa nu se rupa albusul si sa iasa umplutura afara.
7. Se asaza pe platoul de servire sau o foarfurie intinsa si se orneaza cu smantana si verdeata sau cum doriti dvs. Lasati fantezia libera in farfurie!
8. La final, obtinem cele mai gustoase Oua umplute, pe care, le-ati mancat vreodata, care, efectiv, ti se topesc in gura, de bune ce sunt si, de care, nu te mai saturi niciodata.
Nota: Ouale pot fi umplute cu ce doriti Dvs., insa umplutura de ficatei de pui cu ceapa verde si smantana sau maioneza este preferata mea. Recomand, cu drag!!!
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Oua umplute cu ficatei de pui -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Salata de ficat de morun.
Pofta buna!