Piept de curcan la gratar cu sos de mango si cu piure de telina cu usturoi din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum poti sa faci cel mai fraged si gustos Piept de curcan la gratar marinat in cidru.
Este un preparat usor de pregătit, sanatos, echilibrat si absolut delicios, insa pieptul de curcan sau pui este fad, de accea, pentru a obtine o carne fragedă si suculentă, carnea trebuie, mai intai, marinata si lăsată sa stea la rece, macar, 2 h.
Daca este marinat si gatit corect, atat pieptul de pui, cat si cel de curcan, va fi fraged, suculent si extrem de gustos, mai ales, daca servim alaturi un piure pufos de cartofi si o salata.
Pieptul de curcan este o carne slaba si fara colesterol, de aceea, este recomandat de catre nutritionisti in cazul dietelor si a curelor de slabire, insa mult mai gustos si mai sanatos, decat cel de pui din comert.
Cum sa faci cel mai bun Piept de curcan la gratar cu sos de mango?
Ingrediente Piept de curcan la gratar:
Pentru gratar:
- 1/2 piept de curcan;
- 1/2 pahar cidru de mere;
- 1 lingura ulei de masline;
- 2 linguri sos de soia;
- piper negru proaspat macinat
Pentru sos:
- 1 mango;
- 2-3 căței de usturoi;
- 1/2 linguriță mustar;
- 25 gr unt;
- coaja rasa si sucul proaspat stors de la 1/2 lamaie mica;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspăt macinat
Pentru garnitura:
- 1 telină nu prea mare;
- 3 catei de usturoi;
- 25 gr unt;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura ceapa verde sau cepsoara, vom folosi partea verde (cozile)
Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, se spala pieptul de curcan, se curata de pielite si se taie bucăți, ca pentru snitele, de cca 1 cm grosime, il punem intr-un castron.
- Adaugam peste pieptul de curcan restul ingredientelor pentru marinada, cum ar fi: cidrul, sosul de soia, uleiul de măsline si piperul negru.
- Se amesteca bine, pentru a pieptul sa fie uns cu marinada de cidru, se acopera castronul cu pelicula alimentara sau cu un capac si se da la rece pentru 2 h.
- Merge gătit si peste 20 min sau chiar imediat, pentru pofticiosi, insa daca sta mai mult la rece, carnea va fi mult mai frageda, suculenta si mult mai aromata.
Se pregatesc si restul ingredientelor…
4. Se curata telina de coaja, se spala bine si se taie cubulete; se pune la fiert cu putina sare grunjoasa si usturoi, pentru un plus de aroma.
- Aveti mare grija, sosul de soia fiind foarte sarat, nu mai este nevoie sa adaugati sare in marinada de cidru.
5. Se curața mango-ul de coaja, se taie în bucatele potrivit de mari si se paseaza cu ajutorul unui blander, pana devine o pasta fina si omogena.
6. Intr-o tigaie sau craticioara mica, se pune untul si usturoiul, care a fost taiat felii subtiri. Se soteaza 2-3 min., apoi, se adauga peste piure-ul de mango, coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, zahar si piper, dupa gust si se opreste focul.
7. Dupa ce carnea a stat la frigider 2 h, se incinge bine gratarul si se frige la foc iute cca 2 -3 min., pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos, cum se poate vedea in poza de mai jos.
Cateva sfaturi utile…
Sfat: Puteti adauga si lapte dulce sau smantana grasa in piure-ul de telina, va fi mult pam pufos si mai gustos.
9. Nu ne ramane, decat sa montam fragedul piept de curcan cu sos de mango la gratar, pe platoul de servire sau pe o farfurie intinsa, alaturi de piureul de telina.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Piept de curcan la gratar cu sos de mango -, dati-ne un Share/Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumum!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
In aceasta ordine de idei culinare, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Piept de pui la gratar cu legume trase la tigaie – o reteta deosebit de gustoasa si satioasa.
Pofta buna!