Chiftelute de iepure la cuptor ca la mama acasa din Categoria Mancaruri din iepure. Inra sa vezi, cum poti sa faci cele mai gustoase, suculente si sanatoase Chiftelute de iepure la cuptor.
Pentru iubitorii de chiftelute sanatoase, va prezint, cea mai gustoasa reteta de Chiftelute de iepure la cuptor, servite cu un delicios piure de cartofi cu varza alba si unt.
Inainte de a trece la reteta, vreau sa scriu cateva cuvinte despre carnea de iepure…
Carnea de iepure este o carne slaba dietetica, nu contine grasime (cca 5gr per 100 de grame de carne), deci nu contine nici colesterol, de aceea este din ce in ce mai cautata si prezenta pe mesele romanilor, care tin la sanatatea lor si vor sa manance cat mai sanatos. Este drept, ca este de 3-4 ori mai scumpa, decat carnea de pui, este considerata o delicatesa si nu este pe masura buzunarului oricui, insa… se merita!
Este tot mai mult recomanda, spre consum, de catre nutritionisti, deoarece contine putine calorii – 170/100 gr, pe cand puiul contine 201/100 gr, iar carnea de vita 295/100 gr.
Cum sa faci cele mai bune Chiftelute de iepure la cuptor?
Ingrediente:
- 600 gr carne-macra de iepure;
- 2 cepe medii sau una mai mare;
- 3 catei de usturoi;
- 100 gr paine inmuiata in lapte (nu folosesc pesmet, nu-mi place);
- 2 oua;
- sare dupa gust;
- piper negru prospat macinat;
- 1 legătură de morar verde;
- câteva picături suc de lamaie prospat stors;
- 2 linguri parmezan ras sau brânză de burduf;
- ulei pentru a unge tava
Pentru piure:
- 600 gr cartofi rosii, pentru ca au miezul galben si, vom obtine un piure frumos si pufos;
- 1/3 varza albă;
- 20 gr unt;
- sare dupa gust;
- 1 legătură ceapă verde, vom adăuga doar partea verde
Chiftelute de iepure – Mod de preparare:
- Mai intai de toate, curatam si spalam cartofii, ii taiem in 4 sau in 6 depinde la cat de mari sunt si ii punem la fiert in apa cu 1/2 lingurita de sare frunjosa.
- Carnea o dăm prin masina de tocat cu sita mare sau blender iar ceapă, usturoiul si pâinea, care a fost inmuiata in lapte, le dam prin sita mica, pentru a fi mai fine.
- Am adăugat în compozitie si ficatul de iepure, pe care l-am fiert, în prealabil, deoarece are un gust pronuntat de vanat si nu place oricui.
3. Luam un bol mare, adaugam: carnea, ceapa, usturoiul, painea inmuiata, ouale, parmezanul ras, zeama de lamaie, măgarul tocat fin, sarea si piperul negru, amestecam totul, pana se omogenizeaza bine.
4. Inmuiem mainele in apa, pentru a nu se lipi bilutele de maini si a le forma cu usurinta, incepem sa formam chiftelutele. Ungem tava cu ulei, cu ajutorul unei pensule, apoi asazam cu mare grija simpaticile bilute, lasand spatiu de cca 1-1,5 cm intre ele.
Cat stau Chiftelutele la cuptor facem piure-ul de cartofi…
5. Dam tava cu chiftelute la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 40-50 de minute, depinde ce tip de cuptor aveti in gospodarie, sau pana se rumenesc frumos, cum se poate vedea in prima poza din articol.
6. Când cartofii sunt aproape fierti, adăugăm varza albă pe cere am tocat-o, anterior, lasam sa mai fiarba alte 5-7 min sau pana se inmoaie putin. Nu trebuie sa fie rasfiarta!
7. Oprim aragazul, scurgem o parte din zeama în care au fiert, apoi pasam pana obținem un piure fin si pufos; adăugăm untul, ceapă verde tocata marunt si sare, daca este cazul, amestecam bine.
Nu ne ramane decat sa montam delicioasele Chiftelute pe farfurii alaturi de piure-ul pufos de cartofi cu varza alba si sa ne bucuram de cea mai delicioasa si sanatoasa cina din viata dvs.
!!! Daca v-a placut reteta de astazai – Chiftelute de iepure la cuptor -, dati-ne un Share/Like ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim anticipat!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Chiftelute din ficatei de pui.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 5]