Reteta Paine integrala cu seminte de in, gustoasa si foarte sanatoasa, din Categoria Paine de casa. Afla, cum sa faci cea mai delicioasa Paine integrala de casa cu seminte de in pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Putin despre Paine…
Cum sa faci cea mai buna Paine integrala cu seminte de in?
Pentru a pregati cea mai gustoasa paine integrala, vom avea nevoie de urmatoarele Ingrediente:
- 1 kg faina integrala de grau;
- 0,3 l lapte integral (3,2 %) sau apa;
- 1 lingurita zahar tos sau zahar brun, care va ajuta la procesul de dospire, cu alte cuvinte, va alimenta drojdia, care este un aliment viu;
- 1 lingurita de sare de mare;
- 60 gr drojdie proaspata (nu folosesc la pliculet);
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 linguri seminte de in Bio
Mod de preparare:
- Luam un castron mai mare din plastic sau sticla, varsam cca 0,5 kg faina, facem o adancitura in mijloc si turnam 1/2 din lapte caldut, daugam drojdia si zaharul, amestecam pana se divolva drojdia si zaharul, deopotriva.
- Presaram deasupra faina, acoperim castronul cu un prosop gros si lasam sa dospeasca, cca 20-30 min. min.
3. Dupa ce opara si-a dublat volumul, adaugam sarea, amestecam cu ajutorul unei linguri pana se dizolva sarea.
5. Acoperim castronul cu un prosop gros de bucatarie si il lasam sa dospeasca alte 30-40 min.
Framantatul aluatului…
6. Dupa ce s-au scurs cele 30-40 min si aluatul si-a dublat volumul, incepem sa il framantam din nou, adaugam faina, daca este cazul.
- Aluatul trebuie sa fie unul vartos, cand apesam cu pumnul sau cu degetul, se formeaza o gropita, care revine la forma initiala „coca cu memorie”!!!
7. Dupa ce am framantat coca vreo 5 -10 min., taiem aluatul in 2 bucati egale, pe care, le vom adauga in formele de la chec.
8. Acoperim painea cu un prosop de bucatarie si le dam la cald si le lasam sa dospeasca alte 30-40 min., dupa caz.
Pofta buna!