Reteta Tarta cu mere si iaurt ca la mama acasa frageda, cu o aroma blanda dulceaga de mere si iaurt si foarte gustoasa din Categoria Dulciuri de casa.
Intra ACUM sa vezi, de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii de urmat, pentru a face cea mai buna Tarta cu mere si iaurt pe care ai mancat-o vreodata. Nu vei regreta!
Invata, cum sa prepari cea mai frageda si gustoasa Tarta cu mere si iaurt ca la mama acasa. O tarta perfecta, care poate fi servita alaturi de o cana de ceai sau cafea foarte frageda si aromata si pe care ai trebui sa o incerci numaidecat.
Pentru ca, mere se gasesc mai tot timpul si peste tot, in piete si supermaketuri, va propun, sa incercati o reteta simpla si delicioasa de Tarta cu mere si iaurt, care se topeste in gura, de frageda si fina ce este.
Cum se face ce mai buna Tarta cu mere si iaurt?
Ingrediente:
- 4-5 mere mari, preferabil, de tara;
- 3 oua de tara;
- 200 gr zahar tos sau brun, care va da o aroma dulceaga de melasa;
- 200 gr faina alba de grau tip 000;
- 70 gr unt la temperatura camerei;
- 1 paharel iaurt, coaja rasa de la o lamaie, pentru a da un plus de prospetime si aroma;
- 1 pahar zahar tos sau zahar brun, care va da pandispanului un gust placut de melasa;
- 1 pachetel zahar vanilat;
- 1 pachetel praf de copt de 10 g;
- 50 gr zahar pudra sau amestec zahar pudra si scortisoara, cred ca, scortisoara este in plus.
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, pregatim tava, in care, vom urmeaza sa coacem tarta. O ungem cu unt sau ulei de floarea soarelui, apoi o tapetam cu faina alba de grau.
- Spalam merele, sub jetul de apa rece, le taiema in doua,le curatam de coaja si de seminte, respecti cotor, le feliem; Stoarcem sucul de la lamaie, peste merele feliate, ca sa nu se oxideze.
- Luam un bol mare sau un castron, in care adaugam ouale, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de la o lamaie, le batem usor, cu ajutorul unei furculite, pana se formeaza o spuma alba.
- Adaugam untul moale, care, cum am mentionat mai sus, trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecam cu furculita sau cu ajutorul mixerului, pana se dizolva partial sau complet zaharul.
5. Intr-un castron se combina ingredientele uscate: faina si praful de copt. Se adauga faina cu praful de copt peste compozitia de oua si iaurt si se amesteca, cu ajutorul unei furculite sau a mixerului de mana, pana se omogenizeaza complet.
6. Se aranjeaza merele in tava, cum se vede in poza de mai jos, se toarna compozitia peste merele feliate si se scutura usor, pentru ca, compozitia sa patrunda peste tot intre mere si sa nu ramana goluri intre mere.
Tarata cu mere si iaurt – Dam tarta la cuptor…
7. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 min., acum depinde de cuptorul fiecaruia, sau pana tarta trece cu brio testul scobitorii sau al furculitii.
8. Dupa ce s-a racit cat de cat se presara zaharul pudra deasupra, cu ajutorul unei site mici, si Tarta este gata pentru a va rasfata papilele gustative la pranzul de duminica.
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta de Placinta cu dovleac si scortisoara – simpla, aromata si foarte gustoasa pe care ar trebui sa o faceti numaidecat.
Daca v-a placut reteta reteta de astazi – Tarta de mere cu iaurt -, dati-ne un Share/Like, ne-ar fi de mare folos. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!